Până în urmă cu câteva zile, circa 4.000 de persoane soseau zilnic din Grecia și Macedonia la centrul de primire de la Presevo, în sudul Serbiei, iar în prezentul numărul sosirilor zilnice este în jur de 1.000.
Djurovic și-a exprimat îngrijorarea față de posibilitatea creșterii numărului de refugiați ce sosesc în Serbia și a adăugat că centrul de la Presevo are capacități limitate de primire a refugiaților, potrivit Agerpres.
Citeşte şi CRIZA IMIGRANŢILOR. Ungaria a arestat 29 de persoane, inclusiv un TERORIST
După ce Ungaria și-a securizat granița cu Serbia cu un gard de sârmă ghimpată, migranții ce tranzitează Serbia s-au orientat către Croația, cei mai mulți fiind direcționați de autoritățile croate către granița cu Ungaria, de unde sunt preluați de mijloace de transport puse la dispoziție de guvernul ungar și conduși mai departe către frontiera austriacă.
Disputele dintre Belgrad și Zagreb pe tema gestionării acestei crize au escaladat după ce Serbia a interzis, săptămâna trecută, intrarea pe teritoriul său a autovehiculelor de transport de marfă și a produselor croate, decizie la care Croația a răspuns prin interzicerea intrării pe teritoriul său a vehiculelor înregistrate în Serbia.