Impresionată de drama imigranţilor, Marea Britanie a anunţat că va primi 20.000 de oameni, în timp ce ţări precum Slovacia, Cehia şi Ungaria se opun cotelor impuse de Uniunea Europeană.
La graniţa sârbo-maghiară, refugiaţii s-au luptat din nou cu forţele de ordine. S-au opus să fie să li se ia amprentele în Ungaria, pentru că, potrivit acordurilor în vigoare, această ţară ar trebui să le ofere azil, însă ei vor să ajungă în Germania, potrivit romaniatv#.
Depăşiţi numeric, poliţiştii maghiari au privit cu disperare cum sute de oameni şi-au continuat drumul spre Budapesta. După ce au blocat o autostradă din sudul ţării, imigranţii au cedat, epuizați, şi au urcat în autobuzele maghiare, care i-au dus înapoi în tabără de la graniţa cu Serbia. Nemulţumit că nu a putut pune stavilă imigranţilor, ministrul ungar al Apărării a demisionat.
Între timp, din gara Keleti din Budapesta, mulţi refugiați au luat calea Germaniei, unde ieri au ajuns alţi 10.000. La Munchen, nemții i-au întâmpinat ca pe niște eroi. Voluntarii le-au adus apă, mâncare și haine. De la Munchen, imigranții au fost duşi în centre unde vor fi înregistraţi, iar apoi, cel mai probabil, vor fi trimişi în alte puncte din ţară. Germania a deblocat 6 MILIARDE de euro pentru primirea şi integrarea imigranților.
Citeşte şi „Exodul” migranţilor va dura ani de zile, avertizează Donald Tusk
„Bineînţeles, vom putea primi 800.000 de refugiaţi anul acesta şi să le oferim cazare şi să-i integrăm, însă este evident pentru toţi că această situaţie nu se poate repeta în fiecare an”, a declarat ministrul Apărării, Sigmar Gabriel, care a demisionat din funcţie.
La presiunea publică, premierul britanic a anunţat că ţara sa va primi 20 de mii de refugiaţi sirieni în următorii cinci ani. La presiunea publică, premierul britanic a anunţat că ţara sa va primi 20 de mii de refugiaţi sirieni în următorii cinci ani. „Pentru că nu suntem parte a acordului Schengen sau iniţiativa UE de relocare, Marea Britanie poate să-şi decidă propria abordare”, a declarat premierul britanic David Cameron.
Redistribuirea imigranţilor între ţările membre UE, aşa cum a tot cerut cancelarul german Angela Merkel, a nemulţumit nu doar România, ci şi Ungaria, Slovacia şi Cehia.