Criza mondială a coronavirusului va falimenta mai mulţi oameni decât va ucide! Adevarata drama prin care trece planeta luna asta!

Epidemia de coronavirus (COVID-19) ar putea avea consecinţe mai mari asupra economiei decât asupra sănătăţii. Pentru sunt afectaţi în mod direct din cauza infecţiei, oamenii din lumea întreagă sunt nevoiţi să nu mai meargă la serviciu. În consecinţă, companiile ar putea lua în calcul să renunţe la angajaţi deoarece, din cauza epidemiei, numeroase afaceri ar putea faliment. 
Romania TV
12 mart. 2020, 08:57
Criza mondială a coronavirusului va falimenta mai mulţi oameni decât va ucide! Adevarata drama prin care trece planeta luna asta!

Ipoteza privind efectele devastatoare pe care epidemia de coronavirus ar putea să o aibă asupra economiei a fost lansată de Omar Hassan, fondatorul unei firme de investiţii din Londra care sprijină firmele start-up din domeniul IT. 

Într-un editorial publicat pentru Independent, Hassan susţine că „pierderile de trilioane de dolari înregistrate de pieţele financiare săptămâna aceasta vor fi doar începutul, dacă guvernele nu intervin”.

„Dacă preşedintele Trump continuă să facă paşi greşiţi în gestionarea situaţiei, acest lucru i-ar putea afecta şansele de a fi reales. Joe Biden a descoperit că virusul COVID-19 este un punct slab al lui Trump, care a promis măsuri puternice, dar necesare”, susţine antreprenorul.

La nivel mondial, 4.639 de oameni au murit din cauza noului coronavirus (COVID-19), 31 dintre aceştia în Statele Unite.

„Virusul va afecta milioane de oameni din punct de vedere economic, având în vedere că epidemia a declanşat o furtună pe pieţele financiare care s-au prăbuşit, un război al preţului petrolului între Rusia şi Arabia Saudită, iar războiul din Siria a generat o posibilă criză a migranţilor”, precizează Omar Hassan în editorialul publicat în Independent.

Citeşte şi: Coronavirusul va face ravagii, scenariul negru pentru România. Documente secrete vorbesc de sute de mii de spitalizaţi

Antreprenorul este de părere că, în prezent, criza generată de coronavirus a apărut într-un moment în care relaţiile care fac să funcţioneze economia globală nu au fost atât de puternice. 

„Firme start-up şi afaceri în dezvoltare, cum este şi a mea, ar putea să fie afectate. La fel de importante ca măsurile de combatere a epidemiei sunt cele prin care ne vaccinăm economiile împotriva iminentei pandemii de panică. Suferinţa oamenilor poate duce la boli şi decese. Dar ar putea duce şi la situaţii în care oamenii nu-şi vor mai putea plăti facturile sau îşi vor pierde locuinţele”, precizează el.

China, ţara din carea a izbucnit epidemia de coronavirus, este cel mai mare exportator din lume şi reprezintă o treime din industria prelucratoare mondială. Astfel, „problema Chinei devine problema tuturor – chiar în mijlocul unui război comercial dintre Casa Albă şi Beijing”, crede Hassan.

Citeşte şi: Donald Trump suspendă toate călătoriile din Europa către SUA din cauza coronavirus. Marea Britanie scapă de restricţie

De asemenea, antreprenorul susţine că este dificil să ne imaginăm cum Italia va evita recesiunea, în condiţiile în care este a noua cea mai mare economie din lume, aflată în prezent în carantină totală.

Mai mult, preşedintele american Donald Trump a anunţat reducerea impozitelor şi sprijinirea muncitorilor plătiţi cu ora – măsuri care îi vor ajuta atât pe angajatori, cât şi pe angajaţi să supravieţuiască pe fondul crizei provocate de coronavirus. În Marea Britanie, cancelarul Trezoreriei a prezentat „bugetul pentru coronavirus”.

„Pentru a supravieţui acestor schimbări, Statele Unite, Marea Britanie şi alte state trebuie să ia măsuri pentru a-şi proteja afacerile, mari şi mici, şi să identifice oportunităţi pentru a beneficia de noua ordine mondială economică, nu să o nege. Neglijarea acestor schimbări ar putea fi mult mai devastatoare decât orice pandemie de gripă”, conchide Omar Hassan.

Citeşte şi: Primul jucător din NBA infectat de coronavirus. Întreg sezonul a fost suspendat

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Joe Biden reevaluează candidatura dacă apar probleme medicale, în contextul presiunilor din partid
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'