Dialogul Nadiei Ciurlin cu Traian Băsescu a debutat abrupt. „Le Monde o proiectează pe Kovesi printre politicienii de viitor”. Era ora 21.00 și publicul era preponderent agregat pe televiziunile generaliste și mult prea puțin interesat de politică. ProTv trăia momentele de glorie când aduna 19,3 puncte de audiență, în raport devastator față de principalul concurent-Antena 1- care avea doar 2,6.
Pe primele 15 minute, televiziunile de știri s-au luptat pentru o nișă de 5,3 puncte de audiență. De aici, B1Tv disloca 76.800 de telespectatori și 0,8 puncte de audiență, ceea ce însemna dublu față de Digi24-0,4 puncte de audiență și foarte aproape de o triplare în raport cu Realitatea-0,3. În vârful listei erau RTV și A3 care adunau același număr de telespectatori: 181.000 și 1,9 puncte de audiență.
La B1tv, răspunsurile fostului președinte au venit în rafale ironice. Statistica arată că telespectorii au apreciat asta și din faptul că stația a coagulat de 3-4 ori mai mult public decât a reușit în media zilnică. Prestația invitatului a ajutat postul să fie în plutonul fruntaș al stațiilor de știri pentru tronsonul 21.00-21.15, dar la distanță dublu diminuată față de RTV și A3, aceiași la care erau Realitatea și Digi24 în raport cu B1.
Când Traian Băsescu și-a calibrat ironiile spre prestațiile din Parlamentul european ale lui Gabriel Liiceanu&Co și a atras atenția asupra evaluării așteptate de ministrul Justiției, numărul telespectatorilor crescuse cu 50%.
Accentele metalice din discursul liderului PMP și recomandările aproape imperative făcute lui Iohannis de a nu negocia Constituția și îndatoririle constituționale au ajutat B1Tv să treacă, în premieră, de 100,000 de telespetatori pe minut și să adune 1,2 puncte de audiență. Distanța stației tv față de principalele concurente ale plutonului se majora simțitor, iar publicul migra de pe Realitatea TV la televiziunea din Calea Victoriei. Digi24 își conserva același număr de telespectori.
Mesajele lui Traian Băsescu s-au păstrat în cadența obișnuită. Liderul PMP a continuat să sancționeze derapajele DNA și SRI și a punctat elementele de noutate relevate de serialul ”Noi suntem Statul”. La acea oră, pe segmentul 21.30-21.45 ofertele celorlalte stații tv au rămas în interiorul câmpului politic. RTV a ieșit din acest model și previziunile astrologice făcute de un cunoscut astrolog au ridicat audiența stației și au aspirat public de la B1 care pierde avansul câștigat în sfertul de oră precdent și revine la 0,8 puncte de audiență. Digi24 coboară mult și abia ajunge la 0,2. Tot o pierdere înregistrează și Antena3 care scade de la 2,6 la 1,5 puncte de audiență pe acest spațiu orar chiar dacă stația a încercat să-și salveze cifrele prin prezentarea, în exclusivitate, a unei anchete. E momentul în care ProTV reușește să strângă cel mai mare număr de telespectatori dintre toate televiziunile și face o performanță cu care se apropie de audiențele meciurilor de Liga Campionilor: 19,5 puncte de audiență. Audiențele însumate ale tuturor televiziunilor din România, la acel moment, nu depășeau 10% din telespectatorii ProTV iar această performanță va reverba în cifrele finale ale zilei.
La B1tv, finalul emisiunii are cifre care depășesc mult media zilnică a postului, inclusiv pe spațiul de prime-time. Discuțiile despre așteptatul verdict în ”Gala Bute” dar și despre ferma de porci a lui Liviu Dragnea au readus audiență stației. 98.100 de telespectatori au urmărit postul în între 21.45-22.00, de trei ori mai mulți decât cei de pe Realitatea TV și Digi24. RTV a continuat să domine în preferințele televiziunilor de știri cu 1,8 puncte de audieță, urmată de A3 cu 1,5.
Media comparată a audiențelor zilei pentru televiziunile de știri a fost următoarea:
2,1 puncte la România TV
1,9 la Antena 3
0,3 la Digi24
0,2 la Realitatea TV.