Nava de croazieră Carnival Triumph a ancorat în sfârşit, vineri seara în Mobile, în statul american Alabama. Debarcarea celor 3.200 de pasageri care trăiseră clipe de coşmar după ce nava a intrat în derivă, a durat peste patru ore. Mulţi dintre ei vor fi nevoiţi să suporte mai multe ore de călătorie cu autobuzul spre casele lor sau până în portul Galveston, pentru alte destinaţii, relatează presa americană citată de BBC în ediţia online.
De asemenea, până să ancoreze în port, nava a avut nevoie de 6 ore pentru a parcurge un canal de 50 de kilometri până în portul Mobile, Carnival Triumph fiind şi cea mai mare navă care a ancorat vreodată aici, mai scrie BBC online.
Mulţi dintre pasageri au sărutat pământul de fericire că au reuşit să scape de coşmarul denumit „croaziera Triumph”. Miile de pasageri au îndurat condiţii inumane pe vasul de lux, după ce la bordul vasului s-a declanşat un incendiu, iar vasul a intrat în derivă.
Oamenii au dormit pe puntea navei, nu au avut mâncare şi au fost obligaţi să-şi facă nevoile în pungi de plastic. O dată ajunşi în portul Mobile, oamenii au primit pături, mâncare caldă, telefoane mobile pentru a vorbi cu cei dragi, dar şi scuze din partea companiei Carnival. De asemenea, toţi cei 3.200 de pasageri au primit o compensaţie de 500 de dolari din partea companiei, dar şi bielete de autobuz şi avion pentru a ajunge acasă.
Scenele despre care au povestit unii pasageri par să facă parte din scenariul unui film de groază. „Încearcă tu să mergi până la sala de mese, când toată podeaua este plină de fecale şi urină, iar tu trebuie să mergi prin asta. A fost dezgustător. Am încercat să nu mâncăm”, a povestit Miria Jones, una dintre pasagerele vasului.
Pentru unii dintre pasageri, croaziera le-a adus moartea. Astfel, o femeie în vârstă a suferi un atac de cord şi a murit la bordul navei. Alţi bătrâni ajunşi la disperare au lăsat bilete pe uşile cabinelor lor scriind că au nevoie de medicamente.
Directorul executiv al companiei Carnival şi-a cerut scuze pentru tot ceea ce s-a întâmplat. „Ştiu că la bord condiţiile au fost foarte proaste. Ştiu că a fost foarte greu. Şi vreau să îmi cer scuze din nou pentru că i-am supus pe pasagerii noştrii la asta”, a declarat Gerry Cahill. Operatorul Carnival Corp. a fost şi proprietarul vasului de croazieră Costa Concordia care s-a izbit de o stâncă în apropierea coastelor unei insule şi s-a scufundat pe jumătate, anul trecut. 32 de persoane au murit în urma naufragiuloui acestui vas de croazieră.