“Crulic-Drumul spre dincolo”, marele premiu de la Uniuna Cineaştilor pe 2011

Filmul "Crulic- Drumul spre dincolo" de Anca Damian a primit marele premiu şi trofeul Uniunii Cineaştilor din România (UCIN) pe anul 2011, distincţiile UCIN fiind decernate în cadrul unei gale, sâmbătă seară, la Cinema Studio din Capitală, informează Mediafax.
Romania TV
17 mart. 2012, 17:55
“Crulic-Drumul spre dincolo

Premiul special al juriului a revenit filmului „Din dragoste cu cele mai bune intenţii” de Adrian Sitaru, în timp ce premiul pentru regie i-a fost acordat lui Constantin Popescu pentru filmul „Principii de viaţă”.

Regizorul Bogdan George Apetri a câştigat premiul Opera Prima pentru filmul „Periferic”, în timp ce premiul „Tânără Speranţă” le-a fost acordat actorilor Corneliu Ulici şi Dragoş Dumitru pentru rolurile din filmul „Ceva bun de la viaţă”.

Dacă premiul pentru interpretare feminină i-a revenit Anei Ularu pentru rolul din „Periferic”, de Bogdan Apetri, premiul pentru cea mai bună interpretare masculină a fost împărţit de Vlad Ivanov şi Bogdan Dumitrache, pentru rolurile din „Principii de viaţă”, respectiv „Din dragoste cu cele mai bune intenţii”.

Premiul pentru rol secundar feminin i-a revenit Simonei Stoicescu pentru rolul din filmul „Dacă bobul nu moare”, iar trofeul pentru rol secundar masculin – lui Marian Râlea, pentru rolul tatălui din „Din dragoste cu cele mai bune intenţii”.

Radu Gabrea a fost premiat pentru lungmetraj documentar, pentru pelicula „Şi s-au dus ca vântul…”, în timp ce premiul pentru film TV a revenit producţiei „Fericita întristare a lui Visky Andras” de Jon Gostin.

De asemenea, premiul pentru imagine i-a revenit lui Dan Alexandru, pentru „Ceva bun de la viaţă”, în timp ce premiul pentru cel mai bun scenariu i-a fost acordat lui Sinişa Dragin, pentru „Dacă bobul nu moare”.

Premiul pentru coloană sonoră i-a revenit lui Marius Leftarache (sunet), alături de Dragoş Alexandru (muzică) pentru filmul „Bună! Ce faci?”, iar premiul pentru costume i-a fost acordat Svetlanei Mihăilescu pentru filmul „Mănuşi roşii”.

Premiul pentru decor i-a fost acordat lui Dan Toader, pentru filmul „Dacă bobul nu moare”, iar premiul pentru montaj, lui Eugen Kelemen, pentru filmul „Periferic”.

Premiul pentru istoriografie i-a revenit lui Călin Căliman pentru volumul „Istoria filmului românesc”, iar premiul pentru analiză filmologică, Elenei Dulgheru pentru volumul „Scara raiului în cinema. Kusturica, Tarkovski, Paradjanov”.

O menţiune specială au obţinut Dan Panaitescu, Raluca Popa, Dragos Ştefan pentru filmul „Crulic – Drumul spre dincolo” şi Gabriel Huian, pentru „Principii de viaţă”.

Premiul academic „Mihnea Gheorghiu” pentru artă cinematografică i-a fost acordat lui Ion Besoiu.

Juriul care a acordat premiile a fost format din Alexa Visarion – preşedinte, Cristina Corciovescu – secretar, Marian Crişan, Magda Mihăilescu, Irina Petrescu, Vivi Drăgan Vasile.

La categoria Scurtmetraj, premiul special al juriului a fost acordat filmului „Corpus” (scenariul şi regia Laurenţiu Damian), trofeul pentru film de ficţiune – filmului „Bora- Bora” (scenariul şi regia Bogdan Mirică). Premiul pentru film documentar a revenit ex-aequo filmelor „Teatrul verite” (scenariul şi regia Ruxandra Ţuchel) şi filmului „Cultura după gratii” (scenariul şi regia Roxana Chiriţă).

Premiul pentru film experimental a fost acordat producţiei „Becul peticit sau Autobiografia unei iluzii” (scenariul şi regia Gheorghe Şvaiţer), iar premiul pentru film de televiziune a revenit producţiei „Casa din munţi” (scenariul şi regia Tudor Chirilă).

Premiul pentru imagine i-a fost acordat lui Cosmin Bumbuţ pentru filmul „Încearcă să nu clipeşti”. Premiul pentru montaj i-a fost acordat lui Dănuţ Pădure pentru filmul „Corpus”, iar premiul pentru interpretare masculină, lui Alexandru Potocean pentru rolul din filmul „Bora – Bora”, iar premiul pentru interpretare feminină, Danei Rogoz pentru rolul din filmul „Încearcă să nu clipeşti”.

Premiul pentru film de animaţie a fost acordat producţiei „Travelling with my thoughts” (scenariul şi regia Adrian Băluţă), iar premiul Opera Prima i-a fost acordat Anei Maria Kovalciuc pentru filmul „Îngeri între oameni – Mihai Şurubaru”.

UCIN a mai acordat trei menţiuni la categoria Scurtmetraj: lui Andrei Măgălie, pentru filmul „Oraşul care cântă – Calafat”, şi menţiune pentru film studenţesc – lui Millo Simulov şi lui Dănuţ Pădure
pentru filmul „Hello Kitty”. Menţiunea pentru pentru film studenţesc i-a fost acordată lui Dan Doroftei, pentru filmul „Radu Gabrea”.

Julriul pentru scurtmetraj a fost format din Călin Stănculescu – preşedinte, Gabriel Kosuth, Ada Pistiner ,Victoria Marinescu,Mihai Şurubaru şi Ioana Popescu – secretar juriu.

DailyBusiness
Pensie record în România! Un român încasează peste 108.000 de lei pe lună doar din contributivitate!
Spynews
Cum comunică Ozana Barabancea cu părinții ei decedați. Ce face jurata Te cunosc de undeva de fiecare dată când merge la mormânt: „Îi bag în ședință”
Bzi.ro
Alexandru Papadopol, acuzat că și-ar fi părăsit iubita înainte de nuntă! Ce a spus actorul în apărarea sa
Fanatik.ro
Animalul pe care românii îl cresc cu drag, dar care ajunge pe mesele străinilor. Zeci de mii tone au mers la export anul trecut
Capital.ro
Călin Georgescu nu va fi lăsat să candideze! Decizia CCR pe care o așteaptă toată România
Playtech.ro
Laura Vicol, gest disperat înainte de a fi arestată. Ce a făcut de faţă cu toată lumea, nu se mai...
DailyBusiness
Angajări pe bandă rulantă la McDonald’s. Iată ce salariu se oferă și care sunt beneficiile
Adevarul
Misterul bombelor atomice pierdute prin oceane. O singură astfel de armă are un randament de 3.8 megatone
wowbiz.ro
Monalisa Liuba, afacerista de 35 de ani care a murit într-un salon din Chișinău, condusă pe ultimul drum! O cunoscută interpretă de muzică populară a dat detalii despre înmormântarea tinerei. Nici acum nu-i vine să creadă ce s-a întâmplat: „N-ai cum...”
Spynews
De ce să nu mai arunci coaja de la fructe și legume. Cum poate fi folosită
Spynews
O influenceriță din România a izbucnit în lacrimi după ce a fost acuzată că a slăbit cu medicamente de diabet și nu mâncând sănătos / VIDEO
Evz.ro
Vești foarte proaste despre tezaurul dacic furat. Pierdere ireparabilă
Ego.ro
Motivul pentru care Bianca Censori a apărut fără haine la premiile Grammy 2025
Prosport.ro
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
kanald.ro
Când intră alocațiile pe card în luna februarie 2025! Copiii își primesc sumele mai devreme
Cancan.ro
Doc și soția lui s-au despărțit după Survivor de la Pro TV. Motivul: A atentat la Bianca Patrichi
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Dezvăluirea momentului despre Călin Georgescu. Ce s-a întâmplat la alegerile prezidențiale din 2024
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. S-a iubit cu milionari celebri, iar acum l-a părăsit pe fotbalistul prins dopat cu cocaină la Dinamo: „Mă uit la toți şi toate cum se înşală între ei”
stirilekanald.ro
Breaking news despre banii românilor!
substantial.ro
Cel mai grav atac armat din Suedia zguduie comunitatea din Orebro
MediaFlux
RĂSTURNARE privind ALEGERILE! RAPORT privind PREZIDENȚIALELE: MANIPULĂRI pe scară largă
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Bugetul CNAS pentru 2025 acoperă doar 10 luni de medicamente compensate: sănătatea românilor în mare pericol