CSA Steaua nu poate promova. Tehnicianul Daniel Opriţa a declarat, vineri, că CSA Steaua nu are ca obiectiv promovarea în Liga I, deoarece promovarea nu este posibilă.
„Nu avem obiectiv promovarea pentru că nu se poate şi nu putem aduce atât de mulţi jucători câţi mi-aş fi dorit eu. Se încearcă, dar sunt mai multe şanse să nu avem drept de promovare. De aia nici nu putem să aducem prea mulţi jucători valoroşi. Obiectivul este că nu putem să promovăm, suntem siguri în momentul ăsta. Serios vorbind, să ne clasăm pe un loc cât mai bun, în primele 4 sau primele 10. Mi-aş fi dorit să avem şi în acest sezon obiectiv promovarea. Vom vedea cum vor reacţiona suporterii, sper şi îi rog să fie în continuare lângă echipă. Asta e situaţia şi ar trebui să înţeleagă. Dacă nu s-a găsit până acum un investitor… Îi rog să fie alături de echipă şi vor veni şi vremuri mai bune”, a spus Opriţa la Digi Sport.
FRF a precizat, într-un punct de vedere solicitat de Digi Sport, că o structură sportivă organizată sub forma unui club sportiv de drept public nu poate participa în competiţiile organizate de LPF.
Steaua rămâne la MApN și nu va avea drept de promovare!
Clubul nu a întreprins până în acest moment niciun demers pentru a-și schimba structura juridică și pentru a respecta regulamentul FRF, dar și Legea Sportului, astfel că nu va putea să acceadă în Liga 1 la finalul campionatului următor, chiar dacă se va clasa pe unul dintre primele două locuri.
Ca un club să fie validat pentru a putea promova în Liga 1 e obligat ca, la 1 iulie 2021, să activeze pe o societate de drept privat. Steaua activează ca secție a Clubului Sportiv al Armatei, care face parte și e finanțat exclusiv de stat, mai precis de Ministerul Apărării Naționale.
Cutremur la EURO 2020. UEFA ameninţă Marea Britanie că mută finala Campionatului European de la Londra la Budapesta
Ce spune regulamentul în cazul CSA Steaua
Într-un răspuns pentru DigiSport, FRF a lămurit speța la finalul lunii mai: „Legea sportului în vigoare nu prevede posibilitatea cluburilor de drept public de a fi membre ale ligilor profesioniste.
Prin urmare, o structură sportivă organizată sub forma unui club sportiv de drept public nu poate participa în competițiile organizate de Liga Profesionistă de Fotbal.
Pentru a putea participa în competiția Liga 1, un club de drept public trebuie să se reorganizeze sau să cesioneze activitatea sportivă unui club de drept privat. Comitetul Executiv al FRF a stabilit că această cesiune poate fi efectuată cu cel puțin un sezon anterior celui în care clubul urmează a promova în Liga 1.
Astfel, pentru a promova în Liga 1 la finalul sezonului 2021/2022, orice club de drept public care deține dreptul de participare în Liga a 2-a ar trebui să efectueze procedurile necesare în pauza competițională dintre sezoanele 2020/2021 și 2021/2022 cu respectarea prevederilor și termenelor regulamentare ale FRF, aplicabile”.