Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi de către membrii Secţiei, pentru fiecare dintre cei trei candidaţi.
Fiecare candidat a avut la dispoziţie aproximativ 30 de minute pentru prezentarea proiectului de management şi 75 minute pentru întrebările membrilor Consiliului, potrivit Agerpres.
Dispoziţiile art. 54 alin. 1 din Legea 303/2004 stabilesc că procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-adjunctul şi adjunctul acestuia, procurorul-şef al DNA, adjuncţii acestuia, procurorii-şefi de secţie ai acestor Parchete precum şi procurorul-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi adjuncţii acestora sunt numiţi de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul CSM, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau de procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.
În şedinţa de marţi a Secţiei pentru procurori a CSM au fost audiaţi Marius Iacob, Camelia Sutiman, Simona Bădiceanu şi Ion Vasilache, candidaţi nominalizaţi de Ministrul Justiţiei pentru funcţiile de procuror şef adjunct al DNA, procuror şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul PÎCCJ, procuror şef al Secţiei de resurse umane şi documentare din cadrul PÎCCJ şi procuror şef al Secţiei parchetelor militare din cadrul PÎCCJ.
Hotărârile Secţiei pentru procurori a CSM vor fi motivate şi vor fi transmise Ministerului Justiţiei în perioada imediat următoare.