„Delegarea procurorului Bogdan Dimitrie Licu în funcţia procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost dispusă în baza dispoziţiilor art. 57 alin. 7 din Legea 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, conform cărora ‘în interesul serviciului procurorii pot fi delegaţi, cu acordul scris al acestora, inclusiv în funcţii de conducere, dispoziţiile alin. 1-6 fiind aplicabile în mod corespunzător. Delegarea procurorilor la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se dispune, cu acordul scris al acestora, de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori'”, se arată într-un comunicat CSM.
Potrivit CSM, conform dispoziţiilor art. 57 alin. 8 din Legea 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, „judecătorii şi procurorii pot fi delegaţi numai la instanţe sau parchete la care au dreptul să funcţioneze potrivit gradului profesional dobândit”.
Totodată, sursa citată menţionează că, potrivit art. 54 alin. (1) din Legea 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, „procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 15 ani în funcţia de judecător sau procuror”.
„Faţă de cele expuse, în temeiul dispoziţiilor art. 40 alin. (2) lit. m) din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale art. 57 alin. (7) din Legea nr. 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Secţia pentru procurori a dispus delegarea procurorului Dimitrie Bogdan Licu în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, începând cu data de 27 aprilie, până la ocuparea funcţiei în condiţiile legii, dar nu mai mult de 2 luni”, arată CSM.