CSU CRAIOVA – DINAMO 1-0: Zaibăr în Cupa României

Craiova a trecut la limită de Dinamo și merge în semifinalele Cupei României. Bratu debutează cu înfrângere pe banca roș-albilor, iar Dinamo ratează și ultimul obiectiv al sezonului. 
Alina Costache
06 mart. 2018, 12:34
CSU CRAIOVA - DINAMO 1-0: Zaibăr în Cupa României

Craiova a trecut la limită de Dinamo şi s-a calificat în semifinalele Cupei României. Schimbarea de antrenor nu a adus mari noutăţi în jocul dinamoviştilor, care ratează și ultimul obiectiv al sezonului. Prima repriză a meciului Universitatea Craiova – Dinamo a fost una dominată clar de olteni. Gazdele au lovit de două ori bara, dar tabela a rămas neschimbată. Spiritele s-au încins la jumătatea primei părți, la capătul unei faze prelungite de atac a Craiovei, la care jucătorii lui Mangia au solicitat penalty, dar arbitrul a restabilit liniştea u mai multe cartonaşe galbene. A doua parte forțele s-au echilibrat, dinamoviștii au jucat mult mai bine decât în prima parte a jocului, însă golul a căzut în poarta lor.La zece minute după pauză, Bancu a profitat de o greşeală a portarului dinamovist şi a deschis scorul. Tabela a rămas neschimbată până la final, astfel că oltenii se bat pentru trofeu în timp ce „câinii roşii” rămân să se bată cu echipele, aflate la retrogradare.

Min. 55: 1-0, gol Bancu.

Min. 45: CSU Craiova-Dinamo 0-0 la pauză.

Min. 40: Mitriță trimite foarte bine dintr-o lovitură liberă, dar mingea loveşte bara.

Min. 20: Dinamo a echilibrat meciul din Bănie, însă n-a reușit până acum să pună în pericol poarta Craiovei. La marginea terenului, Florin Bratu trăiește intens derby-ul.

Min. 12: Mitriță trage cu pământul din afara careului, însă Penedo respinge în corner.

INFO: Probleme între cele două galerii. Se aruncă dintr-o parte în alta cu torțe și petarde, iar suporterii dinamoviști sunt amenințați cu evacuarea de pe stadion.

Un minut de reculegere a fost păstrat, marţi, în memoria căpitanului Fiorentinei, Davide Astori, înaintea partidei din cadrul sferturilor de finală ale Cupei României, dintre CS Universitatea Craiova şi Dinamo Bucureşti.

Echipele de start:

CS U Craiova: Mitrovic – R. Popa, Kelic, Tiago – Martic, Mateiu, Zlatinski, Bancu – Gustavo, Băluţă, Mitriţă
Rezerve: Calancea, Briceag, Screciu, Bic, Burlacu, Glavina, Bărbuţ

Dinamo: Penedo – Hanca, Maric, Katsikas, Olteanu – Mahlangu, Monroy – Torje, Nistor, Salomao – Pesic
Rezerve: Muţiu, Romera, Dudea, Nica, Palic, D. Popa, R. Moldoveanu

ECHIPELE PROBABILE:

Craiova: Mitrovic – Popa, Kelic, Briceag – Dimitrov, Mateiu, Zlatinski, Bancu – Gustavo, Băluță, Mitriță

Dinamo: Penedo – Hanca, Maric, Dudea, Olteanu – Mahlangu, Monroy – Torje, Nistor, Salomao – Pesic

CSU CRAIOVA – DINAMO LIVE VIDEO ONLINE DIGI SPORT PRO X. LIVE STREAMING TELEKOM SPORT. Cupa Romaniei 2018

Va fi primul meci pentru Florin Bratu în calitate de antrenor al lui Dinamo. Şi ce meci! Dacă îl va pierde, echipa sa va avea parte de un sezon în totalitate compromis, după ce în urmă cu două săptămâni a ratat accederea în play-off. Maxim locul 7 şi o eliminare în sferturile de finală ale Cupei României nu sună deloc bine pentru dinamovişti. 

Însă şi pentru Craiova e un eveniment important. Oltenii nu par a avea forţa necesară de a câştiga titlul, însă se pot consola cu un trofeu precum Cupa României. Miza este cu atât mai mare, cu cât în competiţie au rămas doar adversare accesibile: Hermmanstadt, Gaz Metan, Botoşani sau Poli Iaşi.

Suporterii care vor să fie prezenți la meciul CS U Craiova – Dinamo, din sferturile de finală ale Cupei României, trebuie să se grăbească dacă vor să mai prindă un loc pe stadion. Pe lână cele 6.000 de abonamente, s-au scos la vânzare 22.000 de bilete, din care au mai rămas în jur de 1.500 la peluze si 250 în tribuna 1, a doua si la 0.

Dintre cele 30.929 de locuri ale arenei, se pot folosi doar în jur de 28.000, din cauza normelor de siguranță care prevăd ca 2.000 de locuri să fie lăsate libere din motive de siguranță, în timp ce restul locurilor sunt destinate oaspeților, care au solicitat 600.

De când s-a finalizat, noua arenă a oltenilor a avut mereu parte de spectatori mulți, indiferent de meci. Cel mai bun exemplu e și faptul că, la meciul cu nou-promovata Sepsi Sf. Gheorghe, au fost în tribune 10.000 de oameni, iar media pe tot sezonul este cea mai mare din România, 8.300 de spectatori pe meci.

Oltenii au stabilit și un record de asistență la meciul cu CFR Cluj, din acest sezon, cu 26.900 de spectatori, înainte de disputarea derby-ului Dinamo – FCSB, unde au fost 32.377 de spectatori. Noua arenă de 60 de milioane de euro a Craiovei a fost inaugurată în noiembrie 2017.

LIVE VIDEO U Craiova – Dinamo Cupa Romaniei

Interesant este că ultimele trei confruntări directe dintre aceste echipe s-au încheiat cu un scor identic: 2-2. Anul trecut s-au întâlnit tot în sferturile acestei competiţii şi tot în Oltenia, iar Craiova s-a impus la penalty-uri, după 0-0 în timpul regulamentar şi în prelungiri. 

Craiova nu a mai pierdut o partidă oficială din 24 noiembrie. Şi Dinamo era neînvinsă din noiembrie până la eşecul 0-2 cu Astra, unul decisiv. După meciul de la Giurgiu, Negoiţă l-a demis pe Vasile Miriuţă. Iniţial se vehiculau nume precum Rednic sau Mulţescu, însă până la urmă a ajuns Bratu, selecţionerul reprezentativei U18. 

LIVE VIDEO U Craiova – Dinamo Cupa Romaniei

Dinamo nu a învins-o niciodată pe actuala echipă a Universităţii în Oltenia. Au fost şase meciuri, trei dintre ele pierdute şi alte trei terminate la egalitate. La casele de pariuri, Craiova e favorită cu o cotă de 1.90, în timp ce Dinamo e creditată cu 4.60. 

Spynews
Idei de city-break în minivacanța de Sfânta Maria. Ce prețuri au biletele de avion în luna august
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cele 4 zodii pentru care viața se îmbunătățește până la Sfânta Maria. Doar belșug și lucruri minunate le așteaptă
Capital.ro
Îți blochează masina la ITP! Sunt reverificate de inspectorii RAR
Playtech.ro
Nadia Comăneci, în doliu. Durere mare pentru fosta gimnastă
DailyBusiness
FĂRĂ TELEFOANE MOBILE în acest loc! E LEGE!
Adevarul
O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”
Spynews
Zodii norocoase în dragoste în toamna 2024. Nativii care au șanse mari să primească o cerere în căsătorie
Spynews
Cum arată și cu ce se ocupă Hamude Kilani, la 7 ani de când a participat la Insula Iubirii. Fanii au fost surprinși să-l vadă așa
Evz.ro
E marele coșmar al șoferilor. Greșeala care aduce mari sancțiuni
Ego.ro
Fotografie rară cu fiicele Danei Budeanu. Cât de mult au crescut gemenele creatoarei de modă, sunt studente în Marea Britanie
Prosport.ro
FOTO. Rebela tenisului feminin românesc s-a pozat într-o pereche de pantaloni mult prea mulați şi a postat imaginile controversate pe internet
wowbiz.ro
Florin Piersic, apariție șoc! Cum a ajuns să arate? Problemele de sănătate l-au transformat complet
Cancan.ro
Nadia Comăneci, în doliu! A făcut anunțul în urmă cu puțin timp: 'Odihnește-te în pace!'
Playsport.ro
L-a ÎNȘELAT pe fostul jucător din naționala României! Prima ei explicație este INCREDIBILĂ
kanald.ro
Doliu în familia Nadiei Comăneci! Celebra gimnastă a transmis un mesaj dureros în mediul online
Capital.ro
Intră direct în conturile românilor. Se dau banii înapoi: Sumă trebuie rambursată de urgență
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
stirilekanald.ro
De ce s-a sinucis jandarmul de 24 de ani din Timișoara! Acum s-a aflat adevăratul motiv
substantial.ro
Inaugurarea primei maternități publice construite în ultimii 50 de ani în Timișoara
MediaFlux
ÎNCEPE distribuirea deciziilor CU PENSIILE RECALCULATE. Ce TREBUIE să facă pensionarii
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!