CTP: „Acum trebuie testare pe categorii de risc, pentru că suntem deja în pantă exponenţială a răspândirii virusului”

Cristian Tudor Popescu a fost invitat vineri în studioul Digi24, unde a discutat măsurile luate de autorităţi în lupta cu epidemia COVID 19, dar şi modul în care sunt acestea înţelese şi aplicate, atât de o parte a populaţiei, cât şi de unii miniştri.
Romania TV
27 mart. 2020, 17:53
CTP:

Reputatul jurnalist este de părere că măsurile luate de autorităţi sunt corecte, dar modul de aplicare, uneori chiar de către membri ai guvernului, sunt defectuoase şi pot duce la prelungirea crizei.

„Problema comunicarii autoritatilor e una majora, pentru ca risca sa-si piarda cetatenii increderea. Iar asta ar putea duce la haos. Avem si alte exemple mai dure.

Mai intai anunta guvernul ca ITP-ul ramane cea de pana acum, ai la dispozitie 90 de zile. Acum vine RAR si ne spune ca nu se poate, ca trebuie facut, ca ei au la statii echipament de protectie.

Ce sa inteleaga cetatenii?

Ce sa inteleaga cetatenii din faptul ca ministrul Sănătăţii, la momentul acela, ia pe cont propriu o initiativa de testare?

Din textele specialistilor, o astfel de testare aleatorie se aplica la primele cazuri, nu acum. Acum cum sa iei oamenii din Bucuresti din case si sa nu fie luati cei care merg la serviciu, din unitatile care nu se pot opri, si care prezinta un grad mai mare de risc?

Ceea ce spune noul ministru are mult mai mult sens, sa fie testati cei din linia intai. Pe grad de risc, ca suntem in plina criza, a luat panta exponentiala.

AL treilea exemplu e al fostului ministru al sanatatii care nu se consulta nici cu primarita, nici cu altcineva penru aceasta actiune.

Totusi, masurile de carantinare si izolare luate pana acum de autoritati sunt corecte. Problema e cum le aplica unii oameni, unii chiar din guvern.

Daca ministrul isi permite sa faca asta, cum sa nu-si permita managerul spitalului de la Timisoara? Avem 5 locuri la ATI, dar le pastram pentru ai nostri, nu mai primim de la Arad sau din alte parti”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Citeşte şi: O sută de medici de la spitalul din Suceava, RETESTAŢI pentru coronavirus. Nu li s-au completat fişele cum trebuie

„Eu mă gândesc la un singur lucru – la schimbarea în om.

Dacă vom avea de pildă, după această criză, în care este vorba de un singur lucru, așa cum am spus – a ne gândi la ceilalți! Despre asta este vorba. Lupta cu coronavirusul ne testează asta: Suntem capabili să ne gândim și la ceilalți? Suntem capabili să ne gândim și la departele nostru? Că la aproapele nostru, adică la noi înșine în primul rând, și la familie, eventual, ne gândim. Dar la departele nostru, adică la concetățenii noștri ne putem gândi? Putem să acționăm așa?

S-a tot vorbit în ultimii ani, am văzut atâția inși în ultimii 3 ani care s-au bătut cu levierul în piept că sunt români, sunt mai români decât oricine… „România”, „români”, „vă iubesc”, „inimă”, „votăm cu inima”, „România”, „să apărăm România”… „Cine nu e naționalist, nu e român!”…

E… acum știți ce înseamnă patriotismul? Asta înseamnă patriotismul – să te gândești la ceilalți! Vreau să îi văd și eu pe ăștia care au tot zbierat în ultimii ani dacă sunt capabili de asta, acum.

Dacă după coronavirus vom avea măcar atât… Insul ăla care parchează pe linia de tramvai, că are el treabă în zonă… n-o să mai parcheze acolo… Nu știu, o să i se facă rău, o să se sufoce, o să aibă un sindrom acut respirator sever în clipa în care va parca mașina pe linia de tramvai, nepăsându-i de ceilalți.

Sper ca măcar aceste schimbări la nivelul omului, la nivelul societății să se producă după coronavirus”

Spynews
Ultima imagine cu Andrei Versace în viață. Cum s-a afișat și ce mesaj controversat a transmis cel căruia i se mai spunea și "Regele” fițelor | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Funcția secretă pe care o are, de fapt, viziera mașinii. Se aplică indiferent de marca autoturismului. Puțini români știu ce poți face cu ea
Capital.ro
Mașinile interzise pe străzile din România. Nu mai au drept de circulație. Legea e lege
Playtech.ro
Primele imagini cu principalul suspect în cazul crimei din Brăila. Noi detalii ies la iveală
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Regele nordului, o perlă puțin descoperită a turismului românesc. Frumusețile nebănuite de la capătul României
Spynews
Adevărul despre averea lui Andrei Versace. Ce afaceri avea, de fapt, influencerul
Spynews
Cine a fost Andrei Versace. Cunoscut ca și ”Regele Fițelor”, tânărul se lăuda cu o viață de lux și locuia într-un apartament de 600.000 euro | FOTO
Evz.ro
Ce umilință! Șoșoacă, pusă la pământ din două vorbe
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune
Cancan.ro
BREAKING | Primele imagini din apartamentul lui Andrei Versace. Casa este deranjată încă de la intrare VIDEO
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
SE VERIFICĂ buletinele de identitate. Legea care este deja OBLIGATORIE în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Principalul suspect în cazul crimei din Brăila a fost prins
MediaFlux
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar. Au anunțat acum
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'