CTP: Băsescu nu face campanie pentru PDL, el vrea să demonstreze că este cel mai potent

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat, la România TV, repetatele ieşiri publice ale preşedintelui Traian Băsescu din ultima vreme, după o perioadă în care şeful statului a fost foarte rezervat în declaraţii. Editorialistul consideră că discursurile lui Băsescu nu sunt menite să le aducă voturi celor de la PDL şi aliaţilor politici, ci sunt "orientate doar spre sine şi vanitatea sa".
Romania TV
20 nov. 2012, 17:33
CTP: Băsescu nu face campanie pentru PDL, el vrea să demonstreze că este cel mai potent

CTP susţine că „pe domnul Băsescu nu-l interesează ARD” sau PDL. „Dânsul susţine nişte chestiuni legate de Europa, şi Europa va fi întotdeauna un domeniu ceţos pentru electorat. Acum, când mai sunt câteva zile până la alegeri, discursurile tehnice, din care electoratul mediu din România nu reţine nici 2-3 la sută, nu au efect, nu pot convinge electoratul. Să-l convingă să facă ce? Să voteze PDL? ARD? Nici pe domnul Băsescu nu-l interesează ARD în clipa de faţă. Ar fi o ipoteză că ar face-o pentru PDL, pentru a-l propulsa electoral, dar nu. Comportamentul lui e orientat doar spre sine şi vanitatea sa. Vrea să demonstreze că este cel mai potent, cel mai devreme acasă, cel mai inteligent. Nici măcar nu este interesat să mai toarne ceva voturi în urnă pentru PDL„, spune Cristian Tudor Popescu.

Mi s-a părut interesantă o aserţiune ontologică a domnului preşedinte, a doua în ultimii 7-8 ani. Dânsul a făcut o continuare la Descartes. Descartes spunea «gândesc pentru că mă îndoiesc», «exist pentru că gândesc» şi continua «deci Dumnezeu există». Domnul Băsescu a continuat mult mai interesant, spunând ştiinţific «Sunt în campanie pentru că exist». Este singura frază de reţinut din tot ceea ce a spus şi a doua mare frază ontologică, după cea a onotologului Vanghelie de la 5, primarul care este. Preşedintele are o singură problemă: mă îndoiesc că dânsul e capabil de vreo îndoială, că aşa începe silogismul lui Descartes. Domnul Băsescu a dovedit astăzi că nu e capabil niciodată de vreo îndoială; dânsul ştie tot ce trebuie făcut, are potenţial maxim, e valoros, e preţios şi noi nu prea îl merităm„, a continuat CTP.

Editorialistul Gândul.info a apreciat că în prezent Traian Băsescu se află într-o postură din care nu poate să iasă decât înfrânt: „Domnul Ponta şi Parlamentul au pus la cale această şedinţă de astăzi pentru a forţa politic situaţia de după întoarcerea domnului Băsescu de la Bruxelles, punându-l într-o situaţie de «lose-lose». Adică dacă se va întoarce de la Bruxelles cu bani mai puţini pentru România, atunci e limpede: nu merg până la scenarii cu trădare, dar reprezintă puncte de imagine pierdute de preşedinte. Dacă se întoarce de acolo cu respingerea variantei Van Rompuy de buget, înseamnă că a executat mandatul Parlamentului şi al Guvernului condus ce Victor Ponta. De aceea s-a făcut şedinţa, nu din dragoste de ţară, care nu-i animă nici pe domnul Ponta, nici pe domnul Băsescu„.

Cristian Tudor Popescu consideră că Victor Ponta a greşit când a anunţat că România ar putea face uz de dreptul de veto în discuţiile privind reducerea bugetului UE. „Acel anunţ al domnului Victor Ponta, privind dreptul de veto şi posibila exercitare a acestuia, este, după părerea mea, îndreptat în continuare spre beneficiul electoral al USL, al Guvernului, al domnului Ponta. Nu a fost în interesul României. România nu are nimic de câştigat din faptul că primul ministru anunţă, înainte de a se duce la Bruxelles, că e posibil să utilizeze dreptul de veto. Acolo te duci, în urma unor negocieri făcute acasă între facotrii responsabili în acest stat, cu o poziţie pe care nu o anunţi public. Anunţul este electoral, sperând să aducă nişte voturi ca apărător feroce. Din veto, vrea să facă vot în România. Iar domnul Băsescu se duce acolo ţinând să-i asigure pe români că el, Traian Băsescu cel potent, este cel care negociază, nimenii altcineva, nicio instituţie, niciun om„, a comentat CTP.

Jurnalistul l-a comparat pe Traian Băsescu cu Gheorghe Gheorghiu Dej, care, după abdicarea Regelui Mihai I al României, în decembrie 1947, a condus ţara doar cu ajutorul partidului bolşevic condus de Stalin: „Avem o situaţie similară cu cea din perioada 1945-1947, decembrie, cu abdicarea Regelui Mihai şi situaţia lui Gheorghe Gheorghiu Dej, care nu avea majoritate parlamentară, nu făcea parte din dinastia regală, nu reprezenta voinţa populară, şi a reuşit să conducă România exclusiv cu ajutorul partidului bolşevic condus de Stalin. În ceeaşi situaţie se află domnul Băsescu şi se sprijină pe un partid străin, anume PPE, al doamnei Merkel şi domnului Barroso„.

Referitor la avertismentul lansat de Traian Băsescu la adresa jurnaliştilor, cărora le-a transmis că se va apăra în curând de toate atacurile la adresa sa, CTP a spus că este aberant ca aceasta să fie grija preşedintelui: „Eu sunt bătrân, am mai auzit lucrurile astea de atâtea ori, a mai făcut o dată declaraţia asta la fel de aberantă în salonul oficial de la Otopeni, când a ţinut un discurs şi a lansat expresia cu tonomatele, în care bagi pacheţelul de euro şi iese articolul. Atunci a încheiat spunând că la fiecare atac jurnalistic, preşedintele va răspunde. Aberant, pentru că dacă cu asta se ocupă un şef de stat, el nu mai este şef de stat. La fel şi acum. Cu asta se ocupă un şef de stat? Eu nu sunt un ziarist obligat să scriu negativ despre Băsescu, sunt doar obligat să scriu despre Băsescu. Nu mă mai interesează, nu-mi mai spune nimic, l-am citit, ştiu ce va spune mâine, poimâine, e plictisitor pentru mine, dar sunt obligat pentru că fac meseria de jurnalist„.

Spynews
Ce s-a întâmplat în timpul înmormântării lui Andrei Versace. Imagini exclusive
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Alimentul pe care mulți români îl consumă, fără să știe că provoacă balonare. Ce recomandă medicii pentru ameliorarea acestei situații de disconfort
Capital.ro
Florin Salam e distrus de această veste: A intrat în comă. Medicii nu-i mai dau șanse
Playtech.ro
Când intră pensiile pe card în luna august 2024. Casa de Pensii, precizări importante
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Prețul enorm cerut la Mamaia pentru o plimbare de 10 minute cu skijetul. Costă mai mult decât un platou de pește la un restaurant de 3 stele
Evz.ro
Laura Lavric ar fi lovit un coleg la o nuntă. Autoritățile anchetează situația
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
INFORMAȚII 💣 Doctorița din Brăila, legături cu MAFIA?! Ar fi avut o relație cu un raket basarabean, pe care l-ar fi... De ce poliția crede că este o „crimă la comandă”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Scene de groază la Paris, chiar înainte de Jocurile Olimpice! O turistă de 25 de ani a fost agresată sexual de cinci indivizi. Ce măsuri au luat autoritățile
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 24 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
'Era un psihopat!'- Bunica Dianei, tânăra ucisă cu toporul de soț, mărturisiri șocante
substantial.ro
Părinţii fostului premier italian Matteo Renzi, condamnaţi la peste trei ani de închisoare
MediaFlux
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!