„A fost o campanie pe cât de gălăgioasă şi spectaculoasă, pe atât de goală de conţinut. Nu putea fi altfel din moment ce PDL şi-a inventat sloganurile în ultimele zile, pe picior, după ce Traian Băsescu a cerut boicotarea referendumului. La USL, lucrurile stau mai simplu: nu au decât să aducă oameni la vot„, a spus Cristian Tudor Popescu.
Acesta apreciază că românii au şansa, prin prezenţa masivă la vot, de a se implica din nou în viaţa politică şi de a da un semnal clasei politice că nu-i mai poate ignora.
„Dacă avem o participare de peste 9.150.000 de oameni, indiferent de rezultat, înseamnă foarte mult pentru civilizaţia politică, pentru civilitatea unui popor care a fost destul de inert şi năuc în manifestările sale politice (…) Poporul ar comunica că are de gând să-i întrebe pe politicieni: ce faceţi acolo?„, a spus C.T. Popescu.
Din acest motiv, PDL este de blamat pentru că cere electoratului să sta acasă.
„Cu cât votează mai puţini, cu atât e mai puţină democraţie”, a avertizat CTP. Acesta speră că alegătorii care până acum au stat acasă scârbiţi de spectacolul oferit de politică să vină la vot într-o proporţie mare şi să demonstreze că electoratul nu este alcătuit doar din absenteişti şi oameni care sunt duşi de partide la urne.
„În urma jocurilor artificiale dintre blocurile politice, un alegător poate să salveze România cu o bere în mână pentru că PDL i-a spus să stea acasă sau poate să meargă la vot şi apoi la o bere pe care nu şi-a plătit-o singur, ci USL-ul care l-a dus cu maşina la secţia de votare„, a apreciat C.T. Popescu.
„Politicienii şi-au construit un ring separat de public unde îşi dau pumni în gură, precum în bătăile clandestine de la margini de oraş„, susţine publicistul, această situaţia fiind un argument pentru ca românii să se intereseze mai îndeaproape de ceea ce fac politicienii în numele lor.