Publicistul crede că nu sunt deloc bune consecinţele acestei amânări pentru România.
„Consecinţele amânării sunt destul de rele, pentru că CCR ar fi putut acum să decidă, într-un fel sau altul, pentru ca lucrurile să fie lămurite. Ar fi fost bine pentru România, pentru economie, pentru noi toţi, pentru nervii noştri. CCR nu a îndrăznit să-şi asume o decizie într-o situaţie critică cum este aceasta, o decizie extrem de dificilă. Dacă ne gândim la o matematică simplă a voturilor în CCR, avem 4 voturi USL, 4 voturi PDL şi un vot UDMR, deci trebuia ca o persoană, un judecător dintr-o parte sau alta, să cedeze”, a spus Cristian Tudor Popescu.
Judecătorii CCR au cerut, joi, actualizarea listelor de alegători înainte de a se pronunţa.
„Reactualizarea listelor, în fond, este un lucru corect care trebuia făcut, odată şi odată, pentru că vin şi alegerile din noiembrie şi nu se mai putea continua fără să ştim câţi votanţi se află în România şi în afara ţării. Acesta este un lucru bun. Numai că luna aceasta şi jumătate, probabil, o să ne mai coste în plan economic„, a mai precizat jurnalistul.
CTP consideră că decizia Curţii a fost una „absolut corectă”. „Aşa cum se prezintă lucrurile, este vorba de o chestiune tehnică, iar hotărârea este absolut corectă, pentru că CCR doreşte să-şi păstreze condiţia de cvorum pe care a impus-o, dar are responsabilitatea totală pe ce anume o aplică, şi a refuzat CCR să o aplice pe nisipuri mişcătoare. Foarte corect! Din moment ce nu s-a ajuns, în mod oficial, la o cifră care să poată fi utilizată de Curte, ce era să facă? Să dea cu banul? Este corect din punct de vedere tehnic. Ne costă această lună şi ceva. CCR a preferat să fie foarte exactă într-o chestiune de imensă delicateţe, cum este aceasta, decât să se pripească. Chiar cu costuri. Trebuie sa le suportăm cu costuri”, a mai adăugat jurnalistul.
„Era bine dacă Curtea avea acum o decizie clară, definitivă, care să nu mai lase loc la niciun fel de discuţii. Era în folosul României. Înţeleg că CCR a refuzat să-şi asume o decizie pe o bază instabilă”, a conchis acesta.