În acest peisaj, CTP face o paralelă între retorica folosită de Șoșoacă și responsabilitatea politicienilor, subliniind că faptele senatoarei pot avea consecințe grave. Popescu consideră că declarațiile publice ale Dianei Șoșoacă nu doar că sunt periculoase, dar ar putea chiar să o aducă în fața legii.
„Democrația în pericol. Cine o atacă și cine o apără
Niște întrebări pentru PNL, USR, Mircea Geoană.
1. CCR și BEC au respins candidatura la prezidențiale a lui Miron Cozma. Niciunul dintre marii apărători ai democrației de mai sus n-a scos un cuvințel de protest, spre deosebire de cazul Șoșoacă, la care fac gălăgie să se audă până-n cer. Oare de ce?
2. „Trăiască Legiunea și Căpitanul, care au fost omorâți de aceeași putere jidănească care a acționat și acum! Mareșalul Antonescu a fost un erou! Corneliu Zelea Codreanu, un erou! Mișcarea Legionară, eroină! Și îmi asum, acuma ai motive, dragă Curte, să mă pupi unde trebuie!”, a zbierat D. Șoșoacă în urma respingerii candidaturii sale de către CCR.
Lăsând la o parte calificarea cap în gura proprie de către Șoșoacă drept „putere jidănească” a lui Carol al II-lea și Antonescu, cei care au lichidat Mișcarea Legionară și pe Corneliu Zelinski, să ne așteptăm la noi strigăte de susținere pentru candidatura lui Șoșoacă în numele democrației, din partea PNL, USR și Geoană? Ar fi un act democratic ca D. Șoșoacă să fie urmărită penal pentru „Fapta persoanei de a promova, în public, în orice mod, idei, concepții sau doctrine antisemite se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi” (Lege adoptată de Parlamentul Românie, 4 iulie 2018)?”, a scris CTP pe Facebook.