CTP: Dan Diaconescu mai recoltează o tranşă de voturi ale prea mulţilor cetăţeni alienaţi mintal

Cristian Tudor Popescu a declarat, vineri, la România TV, că oferta lui Dan Diaconescu de preluare a combinatului Oltchim "a venit la intersecţie cu interesul guvernului Ponta". Editorialistul spune că această investiţie va atrage un număr impresionant de voturi pentru partidul lui Dan Diaconescu, dar USL nu va mai pierde puncte electorale din cauza protestelor muncitorilor de la Oltchim. "Cu această investiţie, Dan Diaconescu mai recoltează o tranşă de voturi ale prea mulţilor cetăţeni alienaţi mintal şi disperaţi din România", a spus CTP.
Romania TV
21 sept. 2012, 17:24
CTP: Dan Diaconescu mai recoltează o tranşă de voturi ale prea mulţilor cetăţeni alienaţi mintal

Câştigarea de către Dan Diaconescu a licitaţiei pentru preluarea combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea nu constituie o surpriză pentru Cristian Tudor Popescu, editorialistul ziarului Gândul, care anticipa această victorie încă de când realizatorul de televiziune a cumpărat caietul de sarcini, pentru licitaţie.

Într-o intervenţie la România TV, Cristian Tudor Popescu a vorbit despre posibilele avantaje pe care USL, dar mai ales Partidul Poporului, le-ar putea trage de pe urma acestei acţiuni. „Dan Diaconescu a venit la intersecţie cu interesul Guvernului Ponta. Guvernul Ponta era înghesuit şi vroia să scape de muncitorii de la Oltchim ieşiţi în stradă şi îi mâncau puncte electorale. În clipa de faţă aceştia vor discuta cu domnul Diaconescu pentru salarii. Socoteala Guvernului Ponta a fost că între a-i lui Dan Diaconescu un prilej de a câştiga capital electoral şi a pierde USL voturi, a ales prima variantă„, a subliniat CTP.

Acestă investiţie i se întoarce în capital politic, de amic al poporului, care va da salariile la oameni. Cu ea mai recoltează o tranşă de voturi ale, din păcate, prea mulţilor cetăţeni alienaţi mintal şi disperaţi din România. Şi sunt o realitate. Repet încă o dată pentru Dan Diaconescu şi pentru acoliţii săi, alienat mintal nu înseamna prost„, a mai declarat el.

Cristian Tudor Popescu a vorbit la România TV şi despre posibilele scenarii care urmează acestei licitaţii: „Mai întâi să vedem banii aceştia plătiţi de domnul Diaconescu. O soluţie pentru dânsul ar fi să găsească un motiv revoltător, scandalos prezentat poporului, prin care să explice de ce nu poate să platescă cele 203 de milioane de lei, peste 10 zile. Pentru că un audit acolo arată că a fost înşelat, pentru că nu i se dă ceea ce i s-a spus… Poate să gasească o motivaţie de soiul acesta, dar este posibil şi ca banii să fie plătiţi. De ce? Pentru că poate exista o persoană sau un grup de interese economico-financiare, care să facă această investiţie cu caracter electoral. În clipa în care banii aceia sunt plătiţi, numărul de voturi pe care le va câştiga partidul lui Dan Diaconescu va fi impresionant. Cu acest număr de voturi se poate participa şi într-o combinaţie de guvernare şi, oricum, după aceea, cei care investesc banii în domnul Diaconesc şi-i vor scoate cu vârf şi îndesat, folosind acest grup electoral puternic pe care şi-l poate crea partidul lui Dan Diaconescu„.

De asemenea, Cristian Tudor Popescu s-a referit şi la declaraţiile lui Dan Diaconescu, conform cărora în ultimele zile i-au fost ascultate telefoanele, legal, pentru a se afla dacă are într-adevăr banii necesari. „Nu există nicio dovadă în acest sens. Nu m-ar mira însă să fie aşa, având în vedere că una dintre industriile înfloritoare în situaţia dificilă a economiei româneşti, este cea ascultărilor, după cum s-a putut verifica de atâtea ori şi chiar de curând, în chestiunea referendumului. Aici, activitatea duduie, în industria ascultărilor. De ce nu ar fi ascultat şi domnul Diaconescu? Indiferent dacă a fost ascultat sau nu, este un nou punct în campania de imagine: «iată, sunt prigonit de servicii, ciocoii, prin intermediul serviciilor mă prigonesc, pentru că eu vreau să rămână acest combinat românilor, iar ei vroiau să fie dat, pe nimic, polonezilor»„.

Privitor la îndoielile premierului Ponta, că Dan Diaconescu ar fi un investitor serios, Cristian Tudor Popescu a spus: „Domnul Ponta nu avea de ce să aibă în clipa de faţă o reacţie entuziastă la victoria lui Dan Diaconescu. Politic vorbind, el trebuie să se delimiteze de domnul Diaconescu, care are acum acest elefant bolnav, numit Oltchim. E firesc să aibă această reacţie de respingere. În plus domnul Ponta nu se aşteaptă la o eventuală colaborare, la alegeri, cu partidul lui Dan Diaconescu„.

Spynews
Ultima imagine cu Andrei Versace în viață. Cum s-a afișat și ce mesaj controversat a transmis cel căruia i se mai spunea și "Regele” fițelor | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Funcția secretă pe care o are, de fapt, viziera mașinii. Se aplică indiferent de marca autoturismului. Puțini români știu ce poți face cu ea
Capital.ro
Mașinile interzise pe străzile din România. Nu mai au drept de circulație. Legea e lege
Playtech.ro
Primele imagini cu principalul suspect în cazul crimei din Brăila. Noi detalii ies la iveală
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Regele nordului, o perlă puțin descoperită a turismului românesc. Frumusețile nebănuite de la capătul României
Spynews
Adevărul despre averea lui Andrei Versace. Ce afaceri avea, de fapt, influencerul
Spynews
Cine a fost Andrei Versace. Cunoscut ca și ”Regele Fițelor”, tânărul se lăuda cu o viață de lux și locuia într-un apartament de 600.000 euro | FOTO
Evz.ro
Ce umilință! Șoșoacă, pusă la pământ din două vorbe
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune
Cancan.ro
BREAKING | Primele imagini din apartamentul lui Andrei Versace. Casa este deranjată încă de la intrare VIDEO
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
SE VERIFICĂ buletinele de identitate. Legea care este deja OBLIGATORIE în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Principalul suspect în cazul crimei din Brăila a fost prins
MediaFlux
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar. Au anunțat acum
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'