Dan Negru, Cristian Tudor Popescu și Lucian Mîndruță au avut reacții acide și au încercat să explice cum s-a ajuns la acest rezultat neașteptat, care a șocat o țară întreagă.
Citește și: Cine este Doru Costea, consilierul lui Călin Georgescu. Detalii bombă au ieșit la iveală
„În seara zilei de 24 noiembrie 2024 a început invadarea României de către Rusia.
Victoria IA asupra IU- „Călin Georgescu” este un personaj creat de Inteligența Artificială. Victoria lui este victoria algoritmilor de net asupra oamenilor, victoria IA asupra IU – Inteligența Umană. Rămâne de văzut cu ce bani și de unde.
Acum însă, personajul făcut din pixeli va trebui să se manifeste în viața reală. Și mulți dintre cei care l-au votat vor afla abia acum pe cine au votat. Discursul religioid pro Putin al lui „Călin Georgescu” este al unui lider mesianic de sectă sinucigașă.
PNL se poate reforma spre bine sub conducerea lui Ilie Bolojan. Problema e cât de repede. PSD se poate reforma spre rău sub conducerea nu se știe cui. Gașca lui Dragnea, O. Vasilescu, M. Tudose, S. Grindeanu etc., e tot acolo și pot să spună rânjind: „E, ați văzut cu Ciolacu ce pățim dacă ne dăm cu UE și cu NATO, europeni și democrați?”. Și să vină cu un Dragnea 2.0, că asta se poartă.
USR nu se va reforma deloc, își va duce mai departe fracturile interne sub pălăria lui Lasconi. Elena Lasconi poate aduna voturi pentru a-l învinge pe „Călin Georgescu” mult mai eficient decât ar fi putut s-o facă Ciolacu„, a scris Cristian Tudor Popescu, pe pagina sa de Facebook.
„Copiii oamenilor care au răsturnat Securitatea au ajuns să voteze toate fantasmele publice create de securiști! Nu va amăgiți că Georgescu e omul rușilor. Nu, e mai grav.
O parte importantă a statului român e cucerită în mod sincer de ideile construite în laboratoarele rusești. Dar mai ales în trecutul nedemocratic al României. Călin Georgescu e omul nostru. Al ignoranței noastre. Al aplecării noastre spre a demoniza știința (pentru el ea nu există, nu există decât Dumnezeu). Al poftei noastre de a ne crede deștepți când nu suntem. Călin Georgescu e omul celor care cred în vibrații, cuante mistice și destin galactic.
Citeam o statistică: 66 la sută dintre români cred că avem o cultură superioară celorlalte. Cam până acolo pot crește cei care ne mângâie pe creștet prostia și întunericul și le numesc inteligență națională și lumina divină!
Dar mai e ceva: Georgescu e sindromul unei pături sociale vaste, frustrată de banii făcuți de proști și ticăloși. O lume care pe bună dreptate nu mai vede în față, până la moarte, decât muncă și bani puțini. Și care poate fi convinsă sau crede deja că asta e mereu vină altora, niciodată a propriei limitări.
Ce ironie că oamenii care au votat împotriva Sistemului l-au ales pe unul dintre cei mai racordați la sistem (subteran, e drept) politicieni ai noștri! Ideile lui nu vin din afară. Sunt ideile establishmentului național, de la mulți oameni ai bisericii, trecând prin mulți pseudo-oameni de știință fără operă reală și până la militari din diverse instituții.
Călin Georgescu e victoria unei mistici creată într-un laborator în care principalul ingredient e minciună. Cui să aparțină? Rusiei? Îmi pare rău, dar pe naționalism și delir de grandoare am fost mereu înaintea ei!„, este mesajul transmis de Lucian Mîndruță.
„E prima dată în istoria României când un candidat ignorat de televiziuni câștigă primul tur al alegerilor prezidențiale. E o lecție care dă fiori și televiziunilor mondiale! Mirarea analiștilor TV arată eșecul televiziunii, dar și nepriceperea angajaților. ChatGPT zice că România are mai multe televiziuni de știri naționale decât Franța, Spania sau Germania.
Degeaba, dacă n-au nicio influență. Dimpotrivă! La noi, a fi invitat la televiziunile de știri e totuna cu a fi părtaș cu sistemul. De asta, în anii care vin, televiziunilor de știri românești le va fi greu. Se vor cerne, vor rămâne puține și o vor vira spre divertisment, spre news-entertainment, așa cum unii știu să o facă deja.
Mi-am amintit cum un om cu bani era mereu întrebat de apropiații lui la ce i-a folosit să-și facă o televiziune cu știri. Niciun candidat susținut de televiziunea lui nu a câștigat. Referendumurile pe care televiziunea lui le susținea au picat și ele. Candidații la alegerile locale au căzut și ei.
Până și patronul „a picat” într-un moment, deși îl „apărau” analiștii. Și nici profitul nu era atrăgător… Și atunci, la ce bun? Să câștigi un tur prezidențial fără să apari la TV e noua orânduire media, la care analiștii TV încă se uită ca la poarta nouă. Pentru că asta-i soarta boului: vițel, adult, să stea la poarta noului, nițel mai mult„, este părerea lui Dan Negru, pe care și-a exprimat-o pe rețelele sociale.