Publicistul a arătat că Diaconescu se va folosi de televiziunea sa pentru a prelungi scandalul. „Nu s-a terminat nimic din punctul de vedere al lui Dan Diaconescu, care are suficientă carne de tun mediatică din ceea ce i-a permis Guvernul. O să mai plimbe saci cu bani sau alte substanţe, vor mai avea loc astfel de happeninguri”, a apreciat jurnalistul.
Acesta impută guvernului Ponta faptul că l-a subestimat pe Diaconescu permiţându-i să participe la licitaţia pentru privatizarea Oltchim. „Guvernul a făcut o greşeală enormă nedându-şi seama cât de bine este antrenat. În loc să-l blocheze pe acest individ cu datorii la stat de 1,5 milioane de euro, cu sute de amenzi de la CNA, cu un dosar de şantaj printr-o prevedere în caietul de sarcini reputaţia economică sau experienţa în domeniu, s-a gândit să-l lase ca să nu strige că l-au blocat ciocoii. Nu şi-au dat seama cât de bun este Dan Diaconescu la propagandă ordinară”, a spus C.T. Popescu.
În schimb, acesta i-a dat dreptate lui DD în ceea ce priveşte aspectul kafkian al tentativei de privatizare a Oltchim. „Domnul Diaconescu a spus că suntem în Kafka. Are dreptate. Dacă spunem că Dan Diaconescu s-a transformat în gândac, ca în ‘Metamorfoza’ lui Kafka, el s-a mişcat cu o viteză extraordinară. Acest gândac rapid ce identifică orice gaură, orice crăpătură pentru a ajunge la hrana lui mediatică, a arătat harta găurilor din societatea românească: găurile de la Guvern ce a permis să se ajungă în această situaţie; găurile din presă, adică ce au ajuns televiziunile de ştiri pe care le-a OTV-izat. Televiziunile de ştiri i-au făcut jocul. Noi, presa, nu ne putem scoate din povestea asta”, a spus Popescu.
În al treilea rând, episodul arată criza valorilor în societatea românească. „Câţi sunt cei care pot spune că da, banii au miros şi că-i interesează de unde vin banii?”, s-a întrebat C.T. Popescu.