CTP, despre alegerea lui Dacian Cioloş preşedinte USR PLUS: „Partidul a rezolvat și problema prezidențiabilului”

Cristian Tudor Popescu consideră că alegerea lui Dacian Cioloş ca preşedinte al USR PLUS este una în avantajul partidului. Gazetarul este de părere că "Dacian Cioloș este un purtător de imagine mai bun decât Dan Barna", iar în acest fel USR PLUS rezolvă "problema prezidențiabilului".
Filip Stan
02 oct. 2021, 00:03
CTP, despre alegerea lui Dacian Cioloş preşedinte USR PLUS:

CTP a remarcat şi schimbul de ştafetă între cei doi copreşedinţi ai partidului, în conferinţa de presă de după anunţarea rezultatului alegerilor interne din USR PLUS.

„Este o dovadă de seriozitate, de civilizație politică și un lucru bun pe care l-a făcut USR PLUS, mai ales prin comparație cu bâlciul sterp de la PNL”, precizează Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

Citeşte şi: Dacian Cioloş, ironizat după ce a câştigat şefia USR PLUS. „Vulpea bătrână de la Bruxelles a devenit baron”

În schimb, gazetarul crede că USR PLUS nu va reveni la guvernare alături de Florin Cîțu, pentru că premierul atrage în această perioadă foarte multă ură, „capitalizează negativ, formidabil, îl concurează pe Dragnea”.

Citeşte şi: Dacian Cioloş, primul mesaj dur către Florin Cîţu după câştigarea alegerilor în USR PLUS. „Putem intra într-un Guvern de coaliţie cu PNL şi UDMR, dar nu cu el premier”

CTP a analizat victoria lui Dacian Cioloş la alegerile din USR PLUS unde l-a avut drept contracandidat pe Dan Barna. Dacian Cioloș a obținut 19.603 voturi – 50,9% din voturi, iar Dan Barna 18.908 voturi – 49,1%.

„A fost ales domnul Cioloș. Păi, dacă a fost ales domnul Cioloș înseamnă că partidul USR PLUS este parte integrantă și mândră din „sistem”. Pentru că domnul Cioloș „este omul sistemului”, potrivit declarației domnului Barna, care probabil va juca în continuare un rol în acest partid, va avea o funcție. Deci, omul sistemului conduce USR PLUS.

De asemenea, partidul PLUS, al domnului Cioloș, cu care a venit în această formațiune, este „înțesat de securiști”. Nu o să mă auziți pe mine cu astfel de afirmații. Eu nu sunt Ludovic Orban, nu sunt Dragnea, nu sunt AUR, nu sunt ipochimenii ăștia de pe la televiziunile respective, care vorbesc mereu despre cum fac și dreg „serviciile”, cum „aranjează alegeri”, cum „pun la cale totul în țara asta serviciile”… Păi, dacă sunt așa de atotputernice, de omniprezente serviciile astea, de ce dracu nu împiedică să moară oameni arși și asfixiați în spitale?

„Securiștii din PLUS” aparțin domnului Emanuel Ungureanu, fruntaș USR, care aseară a spus că domnul Cioloș a venit cu un partid înțesat de securiști. Așa a zis domnul Ungureanu, că i-a văzut el. Întrebat fiind, domne… nume… spuneți-ne care… „E, îi simt eu”, a zis domnul Ungureanu.

Am spus ce au spus membri marcanți ai partidului, nu eu. Au fost acuze de o parte și de alta, v-am redat doar câteva dintre ele”, a precizat Cristian Tudor Popescu.

De asemenea, gazetarul a explicat de ce alegerea lui Dacian Cioloş reprezintă o decizie favorabilă USR PLUS.

„Alegerea domnului Cioloș este o decizie în avantajul USR PLUS. Dacian Cioloș este un purtător de imagine mai bun decât Dan Barna. A fost de la bun început. Dan Barna nu a fost niciodată, și nici nu are cum să fie o locomotivă pentru USR PLUS, cel mult dedesubt. În vreme ce Dacian Cioloș poate să urce peste partid, poate să tragă partidul după el”, a mai precizat CTP, potrivit sursei citate.

Citeşte şi: Dacian Cioloş este noul preşedinte al USR PLUS. „Trebuie să ne propunem câştigarea alegerilor prezidenţiale”

 

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce pensie primești dacă nu ai muncit nicio zi. Suma pe care o vei lua de la stat
Capital.ro
Românii nu vor primi toți banii câștigați în mod corect. Legea peste care nici judecătorii nu au putere
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ de la șeful Casei de Pensii! Trebuie să afle toți pensionarii
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Românii care au acest obiect prin casă se îmbogățesc instant
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Regizorul Bogdan Budes și-a PREVESTIT moartea?! Ce a postat cu câteva zile înainte de tragedie: „Aerul unor funeralii…”
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Marele artist al României a murit! Toți actorii plâng: Mi se rupe inima
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Ursă agresivă pe Transfăgărășan: turiști străini atacați după ce i-au dat de mâncare
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...