Cristian Tudor Popescu a lansat un sondaj printre cititorii săi de pe Facebook referitor la cazul lui Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății și fost lider al PNL Vaslui, pe care DNA îl cercetează într-un dosar de luare de mită. Potrivit anchetatorilor, Nelu Tătaru ar fi primit șpagă bani, ouă și găini de la pacienți și rude ale acestora în schimbul serviciilor medicale.
”O sondă pentru domnu` doctor
Dacă înainte de a-l da afară de peste tot, de teamă să nu cauzeze procentelor lui Ciucă coborându-le mai jos decât oricum sunt, PNL l-ar fi măsurat într-un sondaj pe Nelu Tătaru, ar fi constatat că l-au „ejaculat” degeaba. Căci dom` doctor n-ar pierde niciun vot pentru ouăle, găinile sau sumușoarele de bani pe care bolnavii i le-au dat și pe care el le-a luat. Ba, poate dimpotrivă. Atât pacienții, cât și doctorul Tătaru au considerat operațiunile ante sau postoperatorii un lucru firesc, un supliment pentru sănătate, bineplăcut lui Dumnezeu, pe lângă banii dați bisericii. Ca, de altfel, și dr. Ștefan Busnatu, ditamai prorectorul UMF Carol Davila, care zice că „e revoltător cum un gest uman, care reflectă aprecierea sinceră a celor vindecați, ajunge să fie tratat drept infracțiune. Justiția și presa își unesc forțele pentru a destabiliza corpul medical – fără a se gândi la impactul asupra societății”.
Să facem și noi un sondaj, printre cititorii acestor rânduri. E bine că l-a luat DNA pe domnu` doctor Tătaru sau nu? Sau ar fi trebuit să-l ia pentru altceva?”, a scris CTP, pe Facebook.
Câteva sute de oameni și-au anunțat participarea la un miting care se va desfășura luni, 14 octombrie, în orașul Huși pentru susținerea medicului Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății.
”Marș de susținere dr. Nelu Tătaru – doctorul hușenilor” este denumit evenimentul inițiat pe Facebook și programat pentru luni.
DNA vrea încuviinţarea Camerei Deputaţilor pentru percheziţii informatice şi domiciliare în cazul fostului ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru
„În dosarul mediatizat prin comunicatul nr. 758/VIII/3 din data de 10 octombrie 2024, procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al P.Î.C.C.J. referatul și copia dosarului penal (10 volume) întocmite de procurorul din cadrul Serviciul Teritorial Iași, pentru a fi înaintate ministrului Justiției, astfel încât acesta să solicite Camerei Deputaților, în baza art. 72 din Constituția României, art. 23 alin. (1) și art. 24 din Legea nr. 96, republicată din 21 aprilie 2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor, art. 223 alin. (1) și (2) din Regulamentul Camerei Deputaților, aprobat prin Hotărârea Camerei Deputaților nr. 8/1994, cu modificările ulterioare, încuviințarea percheziției informatice și domiciliare.
Percheziția este o activitate prevăzută de Codul de procedură penală necesară pentru descoperirea și strângerea probelor în procesul penal, iar în cazul membrilor Parlamentului, efectuarea acestei activități este condiționată de votul plenului Camerei din care face parte parlamentarul respectiv”, a transmis DNA.