CTP îl atacă pe Klaus Iohannis. Scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu a criticat atitudinea președintelui Klaus Iohannis, care a spus că e nevoie de o reformă după incendiul de la Matei Balș. „Este nevoie de o reformă profundă în sistemul de sănătate publică, fiindcă astfel de tragedii trebuie prevenite cu orice preț!”, a spus Klaus Iohannis, la Institutul Matei Balș, unde 5 oameni și-au pierdut viața într-un incendiu.
Însă gazetarul Cristian Tudor Popescu a criticat această declarație, mai ales că în luna noiembrie, în anul trecut, 10 oameni au murit într-un incendiu similar, dar la Neamț. Atunci, tot Klaus Iohannis, cerea o reformă în sistemul de sănătate.
CTP îl atacă pe Klaus Iohannis. „Cum poți să spui acum acum așa ceva (n.r.: că e nevoie de reformă)? ‘Da! E clar trebuie făcută reforma!’ Ești ridiciol și jenant. Acum vorbești de reformă, când a luat foc spitalul?! Nu! Acum vorbești ce trebuie să faci mai repede… E de-a dreptul grotesc!”, a spus Cristian Tudor Popescu la postul Digi24.
Iată pe larg declarația președintelui după incendiul de la Matei Balș (5 morți, ianuarie 2021): „Transmit condoleanțe familiilor îndoliate în urma tragediei de la Institutul Matei Balș, iar celor afectați le doresc însănătoșire grabnică. Am mers astăzi acolo și am discutat despre intervenția extrem de rapidă în acest caz, însă este foarte clar că trebuie urgent trase niște concluzii și venit cu soluții. Din păcate, situații de acest gen se repetă, pentru că au tot fost incendii și la alte spitale. Avem de-a face cu probleme structurale și, de aceea, am solicitat noului ministru al Sănătății – și acum câteva săptămâni, și astăzi din nou – să lucreze cu celeritate la un proiect de reformă și aștept cât de curând primele idei. Medicii, asistentele, întregul personal medical sunt eroii acestor luni și merită laude și încurajări. Însă este nevoie de o reformă profundă în sistemul de sănătate publică, fiindcă astfel de tragedii trebuie prevenite cu orice preț!”.
CTP: „Băsescu, avea sarcina de a demonstra aproape zilnic presei și opiniei publice că porcul este o păsărică și whisky-ul căpșunică. Sau invers”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu consideră că ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, în tentativa de a-l scoate din joc pe coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a reușit să dea ”cu levierul în genunchi”.
”Ministrul Sănătății, dl Vlad Voiculescu, și-a dat cu levierul în genunchi încercând să-l faulteze pe conducătorul campaniei de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiță. Apoi a aruncat, în cel mai pur stil Trump-Șoșoacă, declarația „Nu cred în cifrele autorităților cu privire la pandemie” fără să prezinte, ca ministru, vreo dovadă sau alte cifre. Drept care, s-a gândit să se protejeze punându-și un făcător de imagine la minister. Acesta este nimeni altul decât fostul purtător de cuvânt al lui Traian Băsescu, pe nume Bogdan Oprea. Bună soluție pentru îmbunătățirea imaginii dlui Voiculescu, având în vedere că dl Oprea, în partea finală a președinției Băsescu, avea sarcina de a demonstra aproape zilnic presei și opiniei publice că porcul este o păsărică și whisky-ul căpșunică. Sau invers”, scrie Cristian Tudor Popescu, în Republica.
„Manipularea și-a atins scopul astăzi. Sunt o serie de cetățeni care, orice ar auzi în continuare, orice ar spune ancheta acum ca rezultate, au rămas cu ideea că „ăștia nu bagă căldură în spitale și de-aia au ars oamenii acolo”, a comentat, vineri seara, la Digi24, gazetarul Cristian Tudor Popescu vorbind despre incendiul de la Institutul „Matei Balș”, soldat cu cinci morți.
„Imaginea acestei manipulări – că diverși înalți responsabili de prin Primărie, Guvern, ISU și așa mai departe stau cu bricheta și dau foc la un rug pe care ard cei cinci care au murit – asta a fost ținta și ea rămâne, indiferent de ce se întâmplă în continuare, pentru că a fost vehiculată suficient, aproape 12 ore, ca să rămână în mintea unor cetățeni”, a explicat Cristian Tudor Popescu. „Ce fel de cetățeni? Cetățenii care nu se obosesc să raționeze. E greu, să raționezi e greu”, a adăugat gazetarul. „Printre aceștia, de pildă, cred că se numără cei care refuzau vaccinul de plano, refuzau să se vaccineze din start și s-au năpustit apoi să ia toată Ivermectina din farmacii și să ia pastilele astea împotriva râiei, din câte am înțeles, atât la om, cât și la animale. Acești oameni cu siguranță vor rămâne cu această manipulare în cap, pentru că sunt oameni care refuză să raționeze”, a punctat CTP.
CTP despre Ivermectina, un alt incendiu mediatic
Ivermectina este un alt „incendiu mediatic”, în opinia gazetarului. Cazul „Ivermectina” arată cum funcționează mecanismele de manipulare, spune CTP: contradictoriul este de la sine acceptat. „Alba și neagra sunt totuna în mintea acestor oameni care refuză să raționeze”, spune Cristian Tudor Popescu.
El a amintit că unul dintre argumentele antivacciniștilor este că vaccinul anti-COVID, deși are toate aprobările necesare, s-a făcut prea repede și de aceea nu este de încredere. „Aceiași inși care au zbierat că vaccinul e periculos spun acum: de ce nu se folosește Ivermectina (medicament care nu are autorizare pentru tratamentul COVID – n.r.), că Slovacia îl folosește! Slovacia de capul ei a aprobat acest medicament, nu l-a aprobat Uniunea Europeană, nu l-a aprobat Agenția Europeană a Medicamentului. Când eram întrebat: dar dvs de ce susțineți vaccinarea, domnule Popescu? Păi, o susțin pentru că m-am uitat la toate aprobările, la datele vaccinului, structura lui, de la cine are aprobare, testele care s-au făcut. Agenția Europeană a Medicamentului trebuie să spună „da”. Nu hotărăște asta nici Pfizer, nici Moderna, nici AstraZeneca”, a explicat gazetarul.
„Este formidabil cum într-un soi de mâzgă a minții te năspustești să iei pastilele acelea din farmacie, fără niciun fel de prescripție, nici nu știi cât trebuie să iei, nici nu se știe dacă aceste medicamente te vindecă în cazul în care ai contractat virusul sau dacă trebuie luate înainte, ca un vaccin, să nu te mai îmbolnăvești, habar n-au, dar să luăm, să luăm! Vasăzică, vii cu toate obiecțiile acelea în cazul vaccinului – e prea repede, domnule, e prea repede – și în schimb, în cazul acestei gogoși mediatice… – nu știu, poate, la limită o fi bun de ceva, dar hai să vedem testele! Mecanismele prostirii oamenilor în față sunt absolut fascinante”, constată CTP.
„Uneori uit și mă uit așa, ca la niște opere de artă: formidabil, meserie!”, mărturisește gazetarul. „Îi arăți omului pe perete crocodilul și îi spui că e pantof sau invers și oamenii cred! Formidabil cât de ușor pot să fie prostiți oamenii, dacă știi să le apeși pe niște butoane în cap! Sunt ca niște cutiuțe cu butoane. Le apeși pe butonul ăsta, nu mai raționează, se duce acolo unde-l trimiți”, a aratat Cristian Tudor Popescu în emisiunea „Cap limpede” de la Digi24.