CTP nu se ferește să își spună opiniile public, indiferent despre ce subiect este vorba. Astăzi, de Ziua Națională a României, ziaristul a postat o povestire fictivă pe pagina sa de socializare.
Citește și: CTP, atac dur la USR după sesizarea Comisie Europene în scandalul vaccinurilor: „Niște lifuroi…”
Într-o povestire comică, dar cu subînțeles, care poartă titlul „Semafor tricolor, lasă România-n zbor!”, Cristian Tudor Popescu descrie România așa cum o vede el, printr-un dialog între un polițist și un critic literar. Personajele aduc în discuție inclusiv posibilitatea ca semafoarele să aibă culoarea albastru în loc de verde, exact ca drapelul, într-un dialog care începe în momentul când omul legiil oprește un poet care trecuse pe roșu.
„Tovarășul Dumitru a luat de două ori premiul de Stat și premiul Partidului, pe capitală! E simbolist, urmașul lui Bacovia. L-ați învățat la școală, tovarășe milițian! Cum să-l amendați? Ce mare infracțiune a comis, că a trecut pe roșu?! Nici nu vă închipuiți ce poem minunat poate să scrie tovarășul Dumitru despre culorile semaforului, după această întîmplare! Ce ziceți, de pildă, să fie albastru în loc de verde, ca să fie semaforul cum e tricolorul? Criticul Ion vorbește ca un om cu carte multă. Pe milițian îl trece un ușor fior de respect. Așa că acceptă dialogul: „Păi, nu cred că ar fi bine, verdele e de bine, albastru înseamnă că situația e albastră…”, e un pasaj din povestirea dedicată de CTP Zilei Naționale.
Finalul este, de asemenea, reprezentativ pentru ceea ce vrea să transmită jurnalistul despre români și România, de 1 Decembrie: „În clipa aceea, milițianul e străbătut de o revelație fulgerătoare și zice după criticul Ion: „Stați puțin, tovarășu’! Dar matale cine sînteți?”.
Recent, CTP a vorbit și despre refuzul lui George Simion de a da mâna cu prim-ministrul Marcel Ciolacu, pe motiv că nu ar fi român.
„Șeful PSD nu e ungur. Nici ucrainean, turc sau tătar. Singura etnie căreia ar putea să-i aparțină, alta decât cea română, este roma. Vântură asta tot felul de vorbeți pe net, mai ales după ce Mădălin Voicu l-a revendicat pe premier ca „țigan de-al nostru”, iar acesta s-a adresat audienței, la Congresul Romilor, cu „Socares prala”, „Ce faci, frate”, în romani. G. Simion nu dă mâna cu un țigan, gest fățiș rasist, vechi de când lumea. Sau, aidoma legionarilor, îl consideră pe dl Ciolacu neromân, „jidovit”, „țigănit”, pentru că nu îi împărtășește ideile despre puritatea rasei carpatine. Și asta, din înălțimea posturii sale evidente de român arian”, a comentat Cristian Tudor Popescu tot pe pagina sa socială.