În primul rând, C.T. Popescu observă întârzierea cu care a survenit reacţia lui Antonescu, după ce iniţial a spus „să lăsăm lucrurile să evolueze”. „Dacă n-ar fi ieşit, ar fi pierdut pentru că, până acum, Traian Băsescu şi Victor Ponta au încercat să-şi tragă partea. Domnul Antonescu a lăsat lucrurile să evolueze şi după 24 de ore are o cruntă revelaţie principială: că nu se poate ca premierul să se substituie procurorului general şi să facă astfel de afirmaţii. El ar fi trebuit să aibă reacţia aceasta imediat, nu să lase lucrurile să evolueze”, a comentat jurnalistul.
Apoi Popescu a remarcat schimbarea de discurs a lui Antonescu în ceea ce priveşte sistemul judiciar. „Pe 11 iulie, Crin Antonescu, în calitate de preşedinte al Senatului şi al doilea om în stat, declara că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a luat hotărârea de condamnare a lui Relu Fenechiu, după care acesta a şi fost scos din Guvern, fiind determinată de Traian Băsescu”, a amintit CTP.
Aceasta nu ar fi singura inconsecvenţă a lui Antonescu din ultima perioadă. „Este şi brusca transformare a domnului Antonescu în manifestant antiproiectul Roşia Montană despre care habar n-avea şi habar n-are, dar aşa a hotărât dânsul că trebuie să se poziţioneze”, a spus Cristian Tudor Popescu.
În aceste condiţii, predicţiile despre comportamentul politic al liderului PNL sunt greu de făcut. „Odată, în 2009, am crezut că domnul Antonescu ar fi capabil de principii neclintite. Acum şerpuieşte de colo-colo în speranţa că va ajunge la Cotroceni (…) Dacă declară ICCJ ca fiind unealta lui Băsescu şi după aceea spune că este inadmisibil ce a spus premierul despre Papici, dumneavoastră mai puteţi anticipa viitorul pas al lui Crin Antonescu? Eu nu”, a conchis C.T. Popescu.