„Trebuie ca ceea ce şi-au pus în lege vreme de 20 de ani pentru a se autoproteja trebuie să dispară (…) Parlamentarii trebuie să ştie că nu mai beneficiază de nicio aură, de niciun statut special, să ştie că pot fi săltaţi ca naşii de la CFR”, a declarat Popescu.
El susţine că activitatea şi eficienţa procurorilor este limitată în zona politică de avizele pe care trebuie să le primească de la Parlament sau de la preşedinte în legătură cu urmărirea penală a parlamentarilor şi a miniştrilor. „Politica a devenit o metodă de furt calificat”, a constatat Popescu.
Acesta este unul din motivele pentru care se ajunge la cumpărarea locurilor de parlamentar cu scopul de recupera şi a înmulţi banii prin trafic de influenţă şi corupţie. „România este o ţară bogată. Dacă se investesc asemenea sume, oamenii aceia au în vedere nişte zăcăminte pe care vor să le exploateze. Nu zăcăminte naturale, ci zăcăminte de bani negri, de prostie… România are resurse, dar cei care ştiu să sugă din ele sunt nişte iniţiaţi„, a spus C.T. Popescu.
„Randamentul este extraordinar având în vedere sumele învârtite la intrare. Să vedem care sunt sumele la ieşire, obţinute prin tracte de influenţă sau contracte cu statul”, a apreciat CTP.
El susţine că lupta împotriva corupţiei este îngreunată şi de faptul că, în mediul politic, se fură de la stat, furt care este considerat legitim şi în medii mai puţin înalte. „Ăsta este un monstru cu care se luptă mult mai greu. Este mai greu să lupţi cu ideea că dacă furi de la stat, eşti bineplăcut lui Dumnezeu. Există o complicitate populară în direcţia asta – să furăm statul”, a comentat publicistul.
Acesta observă că procurorii încep să aibă rezultate în ceea ce priveşte combaterea furtului, sub diversele sale forme de manifestare. „Se pare că procurorii, de la DNA sau de la DIICOT, se mişcă în ţara asta. Au îndrăznit să atace această instituţie a României, numită Naşul de la calea ferată. Acum au săltat gulere albe la nivelul cel mai înalt în cazul fraudei bancare de la Fondul de Garantare, au început să intre în universităţile particulare, care sunt şi ele fabrici de furat bani”, a observat CTP.