CTP: Preşedintele Masă-Verde, Plagiatorul Ponta şi Fanfaronul Antonescu

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat, marţi, la România TV, că el nu mai vede niciun politician creditabil din punct de vedere politic, moral şi uman şi că îi înţelege, din această cauză, pe cei care nu au venit la vot. El i-a poreclit pe Traian Băsescu, Victor Ponta şi Crin Antonescu drept "Preşedintele Masă-Verde", "Plagiatorul Ponta" şi "Fanfaronul Antonescu".
Romania TV
31 iul. 2012, 09:01
CTP: Preşedintele Masă-Verde, Plagiatorul Ponta şi Fanfaronul Antonescu

„Am auzit tot felul de justificări cu privire la rezultatul referendumului dinspre partea USL, care nu sunt câtuşi de puţin întemeiate. Am auzit, de pildă, această prostie că rezultatul a fost influenţat de declaraţia lui Viktor Orban, în urma ei ardelenii nu au venit la vot. Este suficient să ne gândim la anul 2007 când UDMR-ul a mers la suspendarea lui Băsescu şi a comunicat acest lucru maghiarilor din Transilvania, însă maghiarii nu au urmat îndemnul UDMR-ului. Nu era niciun Viktor Orban atunci”, a spus Cristian Tudor Popescu la România TV.

Totodată, acesta a precizat că „justificările de tipul caniculă” i se par „jalnice”. „Dacă astă iarnă s-a putut sta la -15 grade, zile în şir, să se manifesteze Jos Băsescu, de ce nu s-a putut veni la referendum pentru un sfert de oră, 20 de minute, o oră, cât lua toată povestea asta, pe caniculă. De ce? Căldura este mai rea decât frigul?  Există o singură explicaţie… Nici boicotul nu rezolvă problema. Sigur că a fost o manevră cât se poate de nedemocratică, împotriva spiritului Constituţiei, ceea ce au făcut-o Traian Băsescu şi PDL, o manevră care va avea urmări nocive pe termen lung. Au folosit-o fără să clipească, dar măcar nici boicotul nu justifică faptul că nu s-au adunat unul, doi români la vot. E bine să îşi facă analiză fiecare partid implicat”, a mai spus jurnalistul.

CTP a mai vorbit la România TV şi despre preşedintele interimar, Crin Antonescu. „Domnul Crin Antonescu, indiferent de decizia finală de la sfârşitul săptămânii, dacă pleacă din politică sau nu, s-a comportat iresponsabil ca om politic. A transformat această luptă între două blocuri politice într-o bătălie personală, în efigie, a sa cu domnul Băsescu, ducând-o până în culmea acelui „ori tu, ori eu”, ca în serialul „Nemuritorul”. Este o dovadă de egocentrism uman şi politic. A spune că pleci din politică, a-ţi lăsa partidul după acest referendum înseamnă o centrare a lui Antonescu pe propria persoană, care nu este permisă unui om politic responsabil care conduce un partid”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul a precizat că este puţin probabil că CCR va da alt verdict decât acela de invalidare a referendumului,

„Teoretic, CCR poate fi izvor de drept. Poate să dea o hotărâre care să fie invocată în anii următorii. Poate să ţină seama, de pildă, de boicot, de faptul ca hotărârea Curţii privind cvorumul a fost alterată profund în spiritul ei, pentru că spiritul acelei hotărâri de cvorum era să nu fie demis preşedintele cu prea puţini oameni veniţi la vot, să fie cât mai mulţi. Ori boicotul este îndreptat exact împotriva acestui spririt al hotărârii CCR. Poate hotărî ţinând seama şi de acest boicot, de cifrele de la INS. Nişte persoane despre care eu spuneam acum o lună şi ceva că ar trebui arestate pentru că nu au livrat cifrele… Acelea nu cred că pot fi folosite pentru că refrendumul a început pe baza datelor comunicate de MAI. Acelea contează, indiferent cât de mult sau mai puţin corepund cu realitatea. Acelea au contat, nu prea ai cum să le schimbi acum. E puţin probabil că CCR va da alt verdict decât cel al invalidării referendumului, dar teoretic CCR poate fi izvor de drept în cazul de faţă„, a spus jurnalistul.

Cristian Tudor Popescu a vorbit şi despre neprezentarea la vot a românilor. „Sunt mai multe categorii de oameni care nu vin la vot. Tocmai pe această imposibilitate de a diferenţia se bazează strategia perversă pe care au folosit-o Traian Băsescu şi PDL: 10,5 milioane de oameni au votat pentru noi, adică cei care nu au venit la vot. Bineînţeles că între aceste 10,5 milioane există nişte personaje care nu au votat în viaţa lor pentru că erau foarte ocupate să taie frunză la câini sau să ardă gazul, tot felul de şmecheri, de pisi, de figuranţi care nu sunt interesaţi nici în ţară trăiesc, nici de cine sunt conduşi. Există însă şi o altă categorie de oameni care sunt serioşi, muncitori, cinstiţi care nu vin la vot pentru că nu găsesc niciun fel de reper în acest bestiar, ca să nu-i spun chiar pandemoniu – capitală a infernului care este viaţa politică românească„, a precizat CTP, care a menţionat că el a votat „da”, în clipa în care Traian Băsescu şi PDL au recurs la boicot.

„Eu nu văd niciun politician creditabil din punct de vedere politic, moral şi uman. Uitaţi-vă la aceste trei personaje din fruntea statului român. I-am numit „preşedintele Masă Verde” – pe Traian Băsescu (…), Plagiatorul Ponta şi Fanfaronul Crin Antonescu”. Şi atunci îi înţeleg pe aceştia care au lipsit de la vot”, a mai spus CTP.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Țara care a fost cucerită de români. Ei au creat chiar și o limbă proprie, care îi fascinează pe cercetători
Capital.ro
MAREA ACTRIȚĂ a spus adio lumii. A fost o DOAMNĂ de neegalat
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Mare atenție dacă aveți datele bancare salvate în telefon! Vă puteți pierde banii!
Adevarul
Dezamăgirea unei românce în Anglia: „Mizerie cum în puține locuri din lume am găsit. Occidentul a căzut deja. Nu vă uitaţi rădăcinile!”
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
A murit un titan al cinematografiei. Jon Landau a contribuit la succesul filmelor Titanic și Avatar
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
Testele pe care NU AI VOIE să le refuzi. Legea care se aplică în toată ROMÂNIA
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
UNESCO AVERTIZEAZĂ CĂ UN TSUNAMI AR PUTEA LOVI SPANIA ÎN URMĂTORII 30 DE ANI
MediaFlux
DATA la care vine RECALCULAREA PENSIEI! Au anunțat ACUM
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!