Cristian Tudor Popescu (CTP) a comparat hotărârea Curții de Apel Ploiești cu o așa zisă „bombă de presă” lansată de posturile de televiziune împotriva candidaților pe care nu-i susțin. Curtea de Apel Ploiești a acceptat, pe 24 aprilie, contestația privind suspendarea deciziei Curții Constituționale (CCR) de a anula alegerile prezidențiale din 2024. Decizia nu este definitivă, fiind deja contestată de procurori.
„Acest domn judecător – nu trebuie să știi mare filosofie juridică ca să înțelegi – a încălcat toate legile din România cu privire la CCR. Înainte să facem analize care se pot face pe loc, e vorba despre această secție de Contencios Administrativ care nu are nici o treabă cu hotărârea aceasta care nu este o hotărâre administrativă. Nici măcar nu era în măsură să ia o astfel de hotărâre judecătorul de la secția respectivă, de la Ploiești”, a declarat CTP.
CTP acuză că judecătorul de la Curtea de Apel Ploiești a încălcat legea când a pronunțat această soluție.
Turul II înapoi? Curtea de Apel Ploieşti suspendă decizia CCR de ANULARE a alegerilor
„Faptul că a luat în discuție așa ceva, judecătorul, este o încălcare a legii, ca să nu spun o infracțiune. Ce scop are? Acest judecător se comportă ca un agent electoral. El știe foarte bine că nu o să se oprească acum procesul electoral, cu zece zile înainte – vedeți și momentul în care este injectată chestia asta. BEC a și spus că alegerile merg înainte, ÎCCJ va respinge această hotărâre. Dar de ce a făcut-o? Ca să mai aducă niște voturi în tolbele partidelor anti-europene, așa zis suveraniste care deja au sărit la interval, ca la un semn, ca să resusciteze tema turul doi înapoi, Georgescu…Imediat ciracii lui Georgescu, adică Simion. Ponta, POT, la care se adaugă și Șoșoacă, au sărit și din astea speră ca oamenii, acum, să le mai dea niște voturi pentru că, iată, se face turul doi înapoi”, a susținut acesta.
Curtea de Apel Ploieşti a admis, joi, cererea unei persoane privind anularea Hotărârârii Curţii Constituţionale din 6 decembrie 2024, prin care era anulat întregul proces electoral de la începutul lunii decembrie a anului trecut. Decizia instanţei nu este definitivă, având drept de recurs în 5 zile, însă suspendă executarea hotărârii magistraţilor constituţionali până la soluţionarea definitivă a cauzei. Fostul judecător al Curţii Constituţionale Augustin Zegrean a declarat pentru News.ro,că „în acest moment nu se mai fac alegeri”, în condiţiile în care „hotărârea aceasta există”. Zegrean afirmă că dacă judecătorul de la Ploieşti motivează rapid sentinţa şi cineva o atacă rapid, atunci se pot organiza alegerile prezidenţiale din luna mai. Hotărârea Curţii de Apel Ploieşti nu este definitivă în ce priveşte anularea Hotărârii 32/2024 a CCR, dar în schimb dispoziţia privind suspendarea efectelor acesteia este executorie, afirmă avocatul Adrian Toni Neacşu. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a declarat recurs împotriva deciziei Curţii de Apel Ploieşti. Secţia pentru judecători a CSM a decis sesizarea Inspecţiei Judiciare pentru a face verificări cu privire la săvârşirea unei eventuale abateri disciplinare de către judecătorul de la Curtea de Apel Ploieşti care a soluţionat dosarul.