„Importantă este imaginea USL în ochii votanţilor săi. Ce văd acum aceşti oameni? Aud că se pronunţă cuvintele ‘cea mai gravă criză din istoria USL’ în legătură cu ceva ce nu înţeleg şi nici nu-i interesează. A pronunţa astfel de cuvinte maximale în raport cu acest subiect, nu în legătură cu pensii sau salarii, cu politici de dreapta sau de stânga, este o bătaie de joc la adresa votanţilor USL”, a afirmat C.T. Popescu ce a calificat cearta pe marginea lui Sorin Roşca Stănescu drept „colici interne ale USL”.
Publicistul a arătat că viitorul USL depinde de relaţia dintre cei doi copreşedinţi ai acesteia. „Această coaliţie, ca şi celelalte coaliţii din politica românească, este bazată pe persoane. După cum la baza Alianţei D.A. a stat relaţia dintre Traian Băsescu şi Theodor Stolojan, la baza USL stă relaţia dintre Victor Ponta şi Crin Antonescu. Dacă relaţia personală dintre cei doi se alterează peste un anume prag, coaliţia nu va mai fi posibilă. Era de competenţa lor să rezolve subiectul Sorin Roşca Stănescu care nu era un subiect de anvergură, cum a fost numirea procurorilor”, a spus Cristian Tudor Popescu.
Acesta a spus că cei doi lideri trebuie să facă şi presiunilor din partidele pe care le conduc în legătură cu modul în care ar trebui să decurgă colaborarea dintre PSD şi PNL. „Domnul Ponta nu putea înghiţi prea mult de la Sorin Roşca Stănescu pentru că îi scădea coeficientul de autoritate în partid. Pe de altă parte, Crin Antonescu nu-l poate da afară pe Roşca Stănescu ca să nu dea apă la moară celor care spun că a subordonat partidul PSD-ului”, a comentat CTP.
Deznodământul pe care acesta îl prevede este că liberalii se vor delimita ceva mai ferm de Roşca Stănescu, dar fără să-l excludă pe acesta din PNL. C.T. Popescu a spus că influenţa lui Stănescu asupra lui Crin Antonescu nu este suficient de mare încât să-l forţeze să aibă o poziţie inflexibilă faţă de Victor Ponta.