CTP, total neîncrezător în Cioloș: Kelemen Hunor ar fi avut mai multe şanse de a forma o majoritate parlamentară

Cristian Tudor Popescu consideră că Hunor ar fi avut mai multe şanse de a forma o majoritate parlamentară decât Dacian Cioloş.
Alina Costache
15 oct. 2021, 22:59
CTP, total neîncrezător în Cioloș: Kelemen Hunor ar fi avut mai multe şanse de a forma o majoritate parlamentară

CTP, total neîncrezător în Cioloș. Gazetarul e de părere că preşedintele Iohannis şi-a asumat desemnarea lui Dacian Cioloş în funcţia de prim-ministru, însă nu a justificat lucrul acesta.

CTP, total neîncrezător în Cioloș: Kelemen Hunor ar fi avut mai multe şanse de a forma o majoritate parlamentară

„Preşedintele Iohannis şi-a asumat desemnarea lui Cioloş, nu a justificat lucrul acesta şi ar fi trebuit să-l justifice. A apărut şi ne-a spus – «Eu l-am ales pe domnul Cioloş. De ce? Treaba mea.» Păi nu e treaba exclusivă a domnului preşedinte pentru că în constituţie scrie că cel desemnat trebuie ales în ideea că are cele mai multe şanse să alcătuiască o majoritate.

Sigur că preşedintele poate să numească şi portarul din Modrogan, are această cădere. Dar, în constituţie se precizează asta. Domnul Iohannis nu a venit să ne spună: «L-am ales pe domnul Cioloş pentru că ar avea cele mai mari şanse să facă o majoritate».

Domnul Cioloş are şansele cele mai mici să facă o majoritate în momentul de faţă. Ar fi avut, după părerea mea, şanse mai mari decât domnul Cioloş domnul Kelemen Hunor. Eu m-am gândit, atunci, că ar fi o soluţie să-l desemneze pe domnul Kelemen Hunor, care a fost propunerea UDMR.

UMDR a avut propunere. Domnul Kelemen Hunor, care a făcut dovada echilibrului, a responsabilităţii de care dă dovadă. Este un politician matur, un politician capabil, după părerea mea de a conduce un guvern, făcând diverse concesii, înţelegându-se cu unii, cu alţii. Ar fi putut domnul Iohannis să-l desemneze pe domnul Kelemen Hunor.

Eu nu uit discursul de la congresul PNL al domnului Kelemen. Extraordinar. A fost discursul cel mai chibzuit, cel mai responsabil şi cel mai românesc din sala aia de 5000 de oameni. Ar fi putut să-l desemneze pe domnul Kelemen premier.

Sigur, se păstrau în coaliţie proporţiile, adică miniştrii cei mai mulţi PNL, apoi USR, apoi UDMR, cu premier de la UDMR. Adică avem două partide care erau în coliziune frontală şi, practic, după cum se vede cât se poate de clar, imposibil de realizat între ele o înţelegere… Foarte bine, avem un al treilea partid în coaliţie, îl punem pe domnul Kelemen şi avem un guvern.   Nu ştiu dacă ar fi reuşit până la urmă domnul Kelemen să-i pună la un loc pe cei de la PNL şi pe cei de la USR, dar avea şanse mai mari decât domnul Dacian Cioloş care n-avea niciuna”, a transmis gazetarul la Digi24.

Citește și: CTP, vehement după victoria obţinută de Emma Răducanu la US Open. „Să o iubim pentru ce joacă, pentru cum este ca om. Nu pentru că e româncă, că nu e!”
 

 

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...