Cu cât a sponsorizat Klaus Iohannis PNL în 2014

Pe lista prezentată de liberali în Monitorul Oficial, în dreptul județului Sibiu nu apare decât un singur nume: Klaus Iohannis. Acesta a donat în 2014 suma de 9500 de lei. 
Filip Stan
03 apr. 2015, 10:27
Cu cât a sponsorizat Klaus Iohannis PNL în 2014
Partidele sunt obligate atât pe vechea lege a finanțării partidelor, cât și pe proiectul nou să publice în Monitorul oficial lista persoanelor fizice și juridice care au făcut în anul fiscal precedent donații a căror valoare cumulată depășește 10 salarii de bază minime brute pe țară. Totodată pe noua lege, promulgată de Camera Deputaților în urmă cu două săptămâni, partidele au obligația să publice lista persoanelor fizice și juridice care au acordat împrumuturi partidelor a căror valoare depășește 100 de salarii de bază minime brute pe țară, precum și suma totală a donațiilor confidențiale, respectiv suma totală a împrumuturilor cu o valoare de sub 100 de salarii de bază minime pe țara primite, până la data de 30 aprilie a anului următor.
 
În anul electoral 2014, partidele din judeţul Sibiu au strâns, conform turnulsfatului.ro, aproximativ aceiași bani din donații ca şi în 2013 

Diferența e făcută de numele și funcțiile persoanelor care au acordat bani partidelor. La social-democrați, banii sunt strânși în majoritate de la oamenii cu funcții publice, dar și de la un important om de afaceri, la FDGR banii sunt adunați din cotizații și donații, PDL a strâns bani de la consilieri județeni și de la o firmă cu acționari maltezi, iar în cazul PNL, aici există o singură persoană din Sibiu care a donat cu acte bani la partid: Klaus Iohannis, președintele României. Conservatorii au la lista de ”cotizanți la partid” o singură societate comercială.  

 
PNL Sibiu stă în Klaus Iohannis
 
Pe lista prezentată de liberali în Monitorul Oficial, în dreptul județului Sibiu nu apare decât un singur nume: Klaus Iohannis. Fostul primar al Sibiului a donat partidului anul trecut 9.500 de lei. Cel mai important finanțator al liberalilor este europarlamentarul Adina Vălean, soția fostului președinte Crin Antonescu. Eruoparlamentarul a achitat 22.600 de lei. ”Nu știam că apare pe listă doar domnul Iohannis. Explicația este că deși au fost mai mulți oameni care au sprijinit financiar organizația, partidul, au făcut-o cu sume mai mici decât pragul cerut de lege pentru a fi declarați, acele 10 salarii minime pe economie”, a declarat președintele PNL-ului vechi, Mircea Cazan.
 
Conservatorii, ajutați de familia Marinescu
 
Singura societate care a sprijinit financiar PC Sibiu, și a și declarat oficial acest lucru, este SC Montana Steel Construct SRL. Suma este de 22 mii de lei. Acționarul unic al societății este Elida Marcela Marinescu, cea care mai este acționar și în Atlanta Ind. SRL alături de Romulus Marinescu și Cristian Mihai Marinescu (ex-PSD). În 2007, Atlanda Ind. SRL figura pe lista sponsorilor PNL, atunci societatea a contribuit la bugetul liberalilor cu 5.000 de lei.  Înainte de asta, familia Marinescu era apropiată social-democraților.
 
PDL: Șovăială, Cîmpean și maltezii
 
Democrat-liberalii sibieni au contribuit în total, în acte, cu aproape 70 de mii de lei. Constantin Șovăială, noul vicepreședinte al Consiliului Județean a achitat pentru partid și cauză 23 de mii de lei, în timp ce colega lui, avocatul Daniela Cîmpean a plătit 10 mii de lei. Șovăială este și secretar executiv al organizației județene, rămas în funcție și după formarea noului PNL.
Alături de cei doi, pe lista sponsorilor apare și o societate comercială, General Logistics Sibiu, care a donat PDL Sibiu 33 de mii de lei. Societatea este cea care dezvoltă proiectele imobiliare Eva Residence și Spring Hill Residence, toate adunate sub numele Zacaria Group. 
Acționarii firmei sunt o societate din Cipru, Alf. Mizzi & Sons Investments Limited (99%) și Alexander Mizzi cu 1%. Persoane fizice împuternicite de acționarul principal sunt Alan Mizzi, Scifo Diamantino Jonathan și Alexander Mizzi, toți trei născuți în Malta.  
 
Mai multe detalii pe turnulsfatului.ro

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Localitățile din România care au fost șterse de pe hartă. Aveau nume bizare și stârneau amuzamentul tuturor. Ce s-a întâmplat cu oamenii care locuiau acolo
Capital.ro
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Playtech.ro
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire adevărată
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
ANALIZĂ. Cât de afectată este imaginea României de scandalul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Bătaie între Harry și William. Până unde s-a ajuns
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
De ce și-a plimbat bărbatul iubita moartă cu căruciorul, vineri seara, în Sectorul 5. Ce le-a spus polițiștilor că s-ar fi întâmplat cu ea, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
MUNCITOR DIN BISTRIȚA-NĂSĂUD PRINS ÎN FLAGRANT DISTRUGÂND O CAMERĂ DE SUPRAVEGHERE PE ȘANTIER
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE! JOE BIDEN a CONFIRMAT OFICIAL
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'