Din fericire, există alimentele cu care poţi înlocui carnea fără probleme.
Spirulina
O algă care se consumă în stare proaspătă, în capsule sau sub formă de fulgi, spirulina conține între 50 % şi 70 % proteine de înaltă calitate. Este, de asemenea, o sursă bună de fier, betacaroten și acizi graşi Omega-6 .
Are puţine calorii şi este bogată în ficocianine, ceea ce o recomandă şi pentru prevenţia cancerului.
Soia
Foarte bogată în acizi grași esențiali polinesaturaiț, soia are în compoție aproximativ 36 g proteină la 100 de grame. Soia este şi o sursă excelentă de minerale – fier, zinc şi calciu.
Lintea
Conţine 26 g de proteine la 100 g, de aceea lintea este sunt una dintre legumele cele mai bogate în proteine. Este recomandat să se consume alături de cereale integrale.
Lintea îți aduce și un plus de fibre și minerale, cum ar fi magneziul, fierul și sodiul. În plus, reprezintă o excelentă sursă de fosfor, fier, mangan, cupru, vitamina B9 și o sursă bună de zinc, vitamina B1. Din ea, organismul își procură și magneziu , potasiu, seleniu, vitamina B2, B3, B5 și B6.
Migdalele
Bogate în antioxidanți, migdalele conțin, în medie, 21 de grame de proteine de înaltă calitate, la 100 g. Sunt ideale pentru o gustare, pentru că ţin de foame.
Migdalele sunt, de asemenea, o sursă bună de fibre şi au potasiu, magneziu, mangan, cupru, vitaminele B2, E și într-o măsură mai mică, fosfor, fier, zinc, calciu, potasiu, vitaminele B1, B3, B9. Singurul dezavantaj este că acestea au un aport ridicat de grăsimi şi calorii.