Au condus grupări de crimă organizată, au ajuns să aibă influențe la nivel politic și în mediul de afaceri, au fost prinși, cercetați, judecați și condamnați la închisoare. Unii dintre şefii clanurilor interlope încă se află după gratii unde mai au de ispășit ani mulți de detenție. Ceilalți, pare că încearcă să se țină departe de probleme cu legea.
Nuțu Cămătaru a ieșit de multă vreme din închisoare și spune că s-a retras din activitatea infracțională. Când era oficial capul rețelei de crimă organizată care îi purta numele, stătea în Ferentari. Acum stă într-o vilă luxoasă din Snagov. Are o spălătorie în Ferentari, însă după ce a ieșit din pușcărie a încercat mai multe afaceri.
La un moment dat avea un IFN în șoseaua Sălaj din Sectorul 5, potrivit Newsweek. Practic, dădea bani cu camătă, dar legal. A fost închisă însă.
Pe de altă parte, firme controlate de temutul interlop au livrat teste de salivă pentru elevi în pandemia de Covid-19.
Nuțu Cămătaru a devenit subiect de carte. ”Viața lui Nuțu Cămătaru, Dresor de lei și de fraieri”, scrisă de Cordin Maticuc ilustrează o parte din viața interlopului pe care acesta a vrut să o facă publică.
Acum, clanul Cămătaru pare să aibă un ”urmaș”. Albert Balint, fiul lui Sile Cămătaru, este cercetat de DIICOT. El coordona o rețea de trafic de droguri din Jilava, închisoare unde se află de aproape doi ani.
Citeşte şi: Românii care au furat un ATM de bitcoin cu scule aduse din Italia, prinşi pe aeroport
Costel Corduneanu. A promis să nu mai face infracțiuni, acum câțiva ani, când a ieșit din închisoare. A mai promis că se apucă de scris cărți. Șeful uneia dintre cele mai periculoase grupări de crimă organizată din România, înființată după modelul grupărilor teroriste Al Quaeda, spune că ”s-a cumințit”.
S-a căsătorit recent cu iubita sa.
Ioan Clămparu. În 2017, Ion Clămparu a fost condamnat definitiv la 25 de ani de închisoare, după ce a cerut contopirea pedepselor din România, Spania și Italia: 11 ani şi 8 luni, 20 de ani și 18 ani de închisoare.
În România a fost judecat pentru constituire grup infracţional organizat, trafic de persoane şi proxenetism.
Considerat de presa iberică unul dintre cei mai periculoşi traficanţi de fiinţe umane din lume, Clămparu, poreclit şi ”Cap de porc”, s-a predat autorităţilor din Spania în 2011.
Acesta controla cu mână de fier o rețea de 2.000 de prostituate, printre care multe minore. Reţeaua pe care Clămparu a iniţiat-o a avut ca model modul de acţiune, regulile şi pedepsele utilizate în cadrul Camorrei italiene.
În Italia a fost condamnat pentru constituirea unui grup infracțional specializat în traficul de droguri.