Vin spumant. La începutul mesei, invitaţii pot fi serviţi cu un vin spumant sec şi rece. Vinul spumant curăţă cavitatea bucală şi pregăteşte digestia. La sfârşitul mesei este recomandat coniac sau pălincă.
VINURILE, LA UN CLICK DISTANŢĂ DE MASA TA DE REVELION
Vinurile roze, pentru pui. Vinul roşu uşor merge combinat cu suncă, jambon, friptură de viţel, pui fript, pui la cuptor, mititei cu piure de cartofi, pate de ficat, suncă cu brânză în aluat crocant. În astfel de combinaţii, vinul roze va avea un caracter acid.
Vinul roşu, la carnea de vită. Vinul roşu consistent trebuie servit la preparatele din carne de vacă sub formă de biftec, muşchi, file, antricot, muşchi de vacă la tavă, pui pane, ficat de raţă sau gâscă, conopidă gratinată, muşchi marinat la grătar, friptură de porc la cuptor, friptură de porc la grătar.
OFERTE SPECIALE PENTRU VINURI DE CALITATE
Vinurile seci, pentru peşte. Vinul alb sec poate fi combinat cu peşte la grătar, peşte gratinat, păstrăvi în aspic, friptură de pasăre, conopidă gratinată, rasol de crap, rasol de şalău. Vinul alb se serveşte rece pentru un gust mai bun.
Vinul dulce, la desert. Vinurile albe demiseci, demidulci sau dulci pot fi asortat cu plăcinte, pişcoturi, pateuri, peşte în sos alb, pui sote, găină cu orez, sparanghel cu sos. Cu cât un vin este mai dulce, cu atât el trebuie servit mai rece. Vinurile dulci pot fi servite cu orice preparat dulce.
DACĂ MERGEŢI ÎN VIZITĂ, UN ASTFEL DE VIN ESTE CEL MAI BUN CADOU