La Galaţi, oamenii au stins lumina în case şi au ieşit în parcul din centrul oraşului unde au lansat lampioane. „Aceasta ora în care stingem lumina. Şi printr-un gest mic, am reuşit să scoatem suficient de multă lume afară”, a spus un copil gălăţean.
Ora Pământului a fost marcată şi la Piteşti. Zeci de localnici au ieşit în centrul oraşului unde a răsunat muzică, s-au recitat poezii iar mai mulţi biciclişti au oferit un spectacol pe două roţi. „Pe unde o să fie luminile stinse o să mergem sa luminăm noi cu farurile noastre”, au spus cei care au sărbătorit Ora Pământului pe două roţi
S-a dat stingerea şi la Târgu-Jiu. Timp de o oră operele sculptorului Constantin Brâncuşi au rămas în beznă. Astfel, şi Municipiul Târgu-Jiu s-a alăturat miilor de oraşe din care au marcat aseară, “Ora Pământului”.
În toată lumea
Ora Pământului a fost marcată în întrega lume, sute de milioane de oameni au stins luminile pentru 60 de minute, iar edificii celebre de pe glob au rămas în beznă, în timp de milioane de oameni au ieşit în stradă pentru a marca evenimentul.
Asiaticii au fost cei acre au dat tonul. După ora de întuneric din Asia, a venit rândul oraşelor din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa să stingă lumina.
Ora Pământului a fost sărbătorită pentru prima dată în Sydney, în anul 2007, când activiştii ecologişti au făcut un apel la marile întreprinderi să-şi stingă luminile timp de o oră în fiecare an.