Cu oala de ciorbă la hotel pe Litoral. Povestea virală de la Eforie Sud şi păţania unor români în Thassos

Preţurile piperate de pe Litoral i-au făcut pe turişti să-şi condimenteze vacanţele cu cheltuieli cât mai puţine pe mâncare, astfel căies situaţii bizare de genul celei de mai jos.
Alina Costache
21 aug. 2022, 10:29
Cu oala de ciorbă la hotel pe Litoral. Povestea virală de la Eforie Sud şi păţania unor români în Thassos

Turiștii români caută soluții să își petreacă vacanțele cât mai ieftin, însă unii dintre ei împing totul la extrem, provocând neplăceri atât hotelierilor, cât și celorlalte persoane cazate, potrivit presei locale.

Un reprezentant al unei pensiuni din Eforie Nord a povestit pentru Replica Online că a fost nevoit să se gândească la soluții după câteva situații bizare. După ce a tot găsit mizerie în camere și a dat peste turiști care, găteau ciorbă în cameră, a deschis un mic restaurant, unde să le pună la dispoziție un mic dejun la un preț accesibil.

Lacul de acumulare Siriu, un loc magic aflat la doar 100 km de Bucureşti. Barajul este al doilea cel mai mare din România
”Restaurantul pentru asta l-am deschis, pentru a putea evita mâncatul pe lenjeria albă și a evita sacoșele de mâncare din camere. Am pus un mic dejun, la un preț decent, la 20 de lei, în felul acesta îi încurajăm să vină să mănânce la restaurant, la masă ca oamenii, și am rezolvat o problemă, să nu mai facă mizerie prin cameră, să mănânce prin parcare sau prin portbagaje. Pe lângă mâncarea adusă din exterior, aceștia vin și cu băuturi, cu toate că îi atenționez că este interzis acest lucru. Sunt momente în care, dacă mergeți la supermarketul din oraș (Eforie – n.r.), nu mai găsești marfă deloc, e gol. Au venit cu o butelie mică, să-și facă un ou, un mic dejun, și de acolo s-a ajuns la oala de ciorbă. Da, găteau ciorbă în cameră…”, a declarat administratorul pensiunii.

Astfel de situații au tot fost întâlnite, în special în partea de sud a litoralului, hotelierii precizând că nu este problema de a servi un snack în cameră, ci de situațiile prezentate mai sus, în sensul că turiștii ajunseseră să gătească feluri de mâncare principală.

Turiştii români care au speriat o plajă din Thassos

Aflat în vacanță, la plajă în Grecia, lui George nu i s-a părut nefiresc să audă vorbindu-se românește, însă când la urechi i-a ajuns o ploaie de înjurături și-a dat seama că nici în Thassos nu a scăpăt de cei mai needucați concetățeni. A făcut public incidentul de pe plaja din Grecia, pe pagina de socializare „Hai la drum!“. Aici a povestit spectacolul grotesc la care nu și-ar fi dorit să fie martor.

Citeşte şi: Staţiunea din România preferată de turişti. Este mai scumpă decât Mamaia

O zi perfectă de plajă în Grecia s-a transformat într-un coșmar pentru zeci de turiști. Un grup de români a reușit să strice tihna oamenilor aflați în vacanță, pe o plajă din Grecia,  folosind un limbaj de mahala și făcând o gălăgie infernală.

Grecia, jurnal de vacanță (10) – Limbaj de mahala și fițe de România:

,,No, hai, făă, du-te în p**a mea și adă o bere! Da, ce, bă, ești nef***t?! Fă o la*ă! Nu vezi ca io vreau să fac un tik-tok, că pă stare durează puțin și nu mă vede lumea! Oite ce model finuț mi-am făcut pe buci!”

Și uite așa am făcut, de dimineață, cunoștință cu meltenismul neaoș românesc. Pe plaja din Skala Potamia.

Că Thassos e… pământ românesc știam încă din țară. Ce nu știam însă sau cel puțin speram să nu se întâmple era întâlnirea mea cu anumite metehne românești, precum limbajul de mahala și aroganța”, povestește bărbatul despre incidentul de pe plaja din Grecia, al cărui martor a fost.

Lumea a privit nedumerită și dezgustată de comportamentul românilor, lipsiți de educație și, ca prin farmec, în jurul petrecăreților fără cei șapte ani de-acasă s-a făcut un gol imens.

„Dacă nu stăteam pe sărăkie, ne-am fi dus la baldachine”

Bucureșteanul povestește în continuare cum i s-a stricat ziua de plajă în Grecia din cauza grupului de români gălăgioși care a reușit să facă un spectacol grotesc și să aducă apucăturile de mahala în mijlocul turiștilor. George spune că luase micul dejun pe terasa cu vedere la mare a hotelului, unde achitase 250 de euro/apartament/zi, 4 persoane, după care urma să ajungă la plajă. Nici nu-i trecea prin gând la ce spectacol grotesc va asista, pus în scenă de români.

„Așa cum spuneam, ziua începuse frumos, mai ales că, la 100 de metri de hotel, pașii noștri s-au oprit fix în mare. Apă limpede, nisip fin, intrare lină în mare. Plajă, zicem noi, ideală pentru familiile cu copii mici. Frumos, chiar mi-a plăcut, sincer! În ciuda faptului că în prețul șezlongurilor și umbreluțele n-a intrat și curățenia, pe care ne-am facut-o singuri! No problem! La șapte euro, cât e consumația minimă pentru a beneficia de 2 șezlonguri și-o umbreluță, chiar nu am avut pretenții! Căci dacă nu stăteam pe sărăkie, cum ar spune unii, ne-am fi dus la fițe, la baldachine, unde plăteam 70 de euro. Stați liniștiți, și acolo curățenia era oferită cu țârâita!”, spune turistul.

Gașca a dat „ignore” la toată lumea

În golfulețul din Skala Potamia era lume multă, majoritatea români, nisip fin, chiar dacă mai existau pietricele și resturi de țigări ascunse prin el.

„Prețurile pe plajă, bunicele… 4 euro berea de 0,5 l, 3-4 euro cafeaua, 5 euro cocktailurile, 3-4 euro sucurile. Și când așteptam ca frumusețea peisajului să-mi inunde toți porii, au apărut ei, o gașcă de confrați care au dat ,,ignore” la toți oamenii din jurul lor”, povestește George.

Românii în Thassos și-a făcut apariția strigând, țopăind, făcând glume de prost gust și poluand fonic atmosfera. Limbajul de mahala și manelele ascultate la maximum au atras atenția tuturor.

„Cu limbaj precum cel evidențiat la începutul postării. Cu manele ascultate de pe telefon. Cu etalare de mușchi și de frumuseți rubensiene, ca doar, doar i-o remarca cineva. Normal că am urmat exemplul altora și ne-am căutat liniștea tot pe plajă, dar mult mai departe. În jurul lor, lumea a pus… pauză, ceva etichete și multe semne de întrebare… Și era așa frumoasă ziua! Ce păcat!”, arată în postarea sa George, publicată de Adevărul.

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Obligatoriu pentru mașinile mai vechi de 12 ani din România
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Plaja perfectă, cu apusuri tulburătoare. Fenomen unic în lume
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Nu e permis pentru românii cu balcon la bloc. Asociația de proprietari trebuie să dea acord în scris
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Complot Iranian Vizat Asasinarea Lui Trump: Secret Service sub Critici După Atacul Recent
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'