„Am spus chiar ieri că o să am o discuţie cu CA şi cu reprezentanţii AGA pentru a lua măsurile care se impun din punctul meu de vedere pentru dezastruoasa comunicare atunci când a fost întrebat de cele trei deraieri care au avut loc în cursul zilei de sâmbătă. Eu am rămas uimit că s-a antepronunţat înainte ca cei de la CFR să ne spună care au fost cauzele deraierilor, dacă dânsul ştie concluziile dinaintea comisiei, înseamnă că e un om care are o viziune foarte bună. (…) Discuţia am avut-o în cursul acestei dimineţi cu CA şi cu reprezentanţii din AGA şi aştept să ia măsurile care se impun. Eu nu pot să impun CA, ministrul nu poate să aibă ingerinţe în managementul unei firme private”, a afirmat Cuc la Parlament.
El a spus că se aştepta ca directorul să cunoască bugetul, care sunt proiectele în desfăşurare pe acele tronsoane, adăugând că acestea sunt „lucruri elementare”.
„Dacă ministrul le cunoaşte, cu atât mai mult trebuia să le ştie un director de la companie. Eu, sincer, în momentul în care s-au petrecut cele trei evenimente neplăcute în cursul zilei de sâmbătă eram în minister, am convocat secretarul de stat responsabil cu CFR, mă aşteptam în primul rând să mă contacteze dânsul să-mi spună despre acest eveniment, nu să aflu din presă. Eu în locul dânsului aş fi făcut un pas în spate”, a adăugat Cuc, conform Agerpres.
Cuc a făcut precizări şi în legătură cu situaţia care a dus la deraierea celor trei trenuri.
„Pe de o parte, sunt probleme de infrastructură şi am spus că acel tronson de cale ferată, vorbesc de regionala Timişoara unde a avut loc una dintre deraieri, avem un proiect în desfăşurare, este vorba de un proiect de 2,5 miliarde de euro la care a fost semnat contractul de proiectare ş execuţie în 2017, pe regionala Braşov, unde a fost al doilea incident, avem lansată procedura pentru proiectare şi execuţie pentru modernizarea culoarului de cale ferată, din păcate este blocată de contestaţii, dar în acelaşi timp avem şi un buget foarte generos pe care nu-l avem încă aprobat pentru partea de întreţinere şi reparaţii capitale pe infrastructura feroviară”, a spus Cuc.
Întrebat dacă a cerut demisia directorului CFR, el a spus: „Noi vorbim pe de o parte de CFR Călători şi de altă parte de CFR Infrastructură, unde, după cum ştiţi, Costin Mihalache a fost numit şeful cancelariei şi bineînţeles în perioada următoare o să avem director la CFR infrastructură un om competent”.
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a declarat duminică nemulţumit de răspunsul dat de şeful CFR Călători, Leon Bărbulescu, după ce două trenuri au deraiat într-o singură zi, şi subliniat că decizia care s-ar impune în cazul acestuia ar fi schimbarea din funcţie, măsura urmând să fie stabilită de Consiliul de Administraţie.
Sâmbătă, în jurul orei 13,15, locomotiva trenului 74-1 a deraiat de un boghiu la ieşire din staţia Săvârşin. Trenul circula în relaţia Braşov – Curtici, iar ulterior circulaţia a fost întreruptă. Anterior, în jurul orei 7,45, locomotiva trenului R 3501 a deraiat de trei osii, între staţiile Augustin – Racoş, pe firul I. Trenul circula pe relaţia Braşov – Mediaş.
Contactat de Antena 3, directorul CFR Călători, Leon Bărbulescu, a spus că nu au fost evenimente deosebite. ” Călătorii au fost în regulă, deci nu s-a întâmplat nimic deosebit…Noi ne facem treaba aşa cum trebuie şi să fie bine” a spus Leon Bărbulescu, adăugând că a fost trezit din somn de jurnalişti.
Pe 21 martie 2018, Consiliul de Administraţie al CFR Călători l-a desemnat pe Leon Bărbulescu în funcţia de director general al companiei.