Culcer despre plecarea din TVR: Good-bye Stalin

Rodica Culcer scrie, pe blogul său, că îndepărtarea ei de la şefia ştirilor TVR reprezintă o execuţie politică efectuată la presiunile USL şi a organizaţiilor media controlate de către Dan Voiculescu
Adrian Ilie
02 feb. 2012, 09:48
Culcer despre plecarea din TVR: Good-bye Stalin

Într-o postare intitulată „Good-bye, Stalin!”, Culcer anunţă că a decis să renunţe şi la postul de realizator, părăsind astfel definitiv televiziunea publică.

„Am schimbat „adrisantul” din titlul consacrat, pentru că Stalin, nu Lenin, este spirituş rector care bântuie astăzi prin ungherele TVR. La el te gândeşti în primul rând când asişti la o execuţie politică, sau faci obiectul ei. În sfârşit, nu aceasta este ştirea ci următoarea: deoarece preşedintele-director general al SRTV a decis să pună imediat în aplicare o decizie a Consiliului de Administraţie despre care el însuşi a scris că „nu se încadrează în prevederile legale”; deoarece această decizie este o cedare în faţa presiunilor politice din partea USL, exercitate direct de liderii politici, de reprezentanţii lor în CA, de toate organizaţiile media stăpânite de Dan Voiculescu, de „sindicatele” afiliate domnului Voiculescu şi de diferite persoane cu dosare penale şi pretenţii de revoluţionari – am decis să demisionez din TVR, părăsind şi postul de realizator”, a scris Rodica Culcer.

Ea se consideră victima unei epurări politice, deşi a obţinut prin concurs postul de la TVR. „A fi rămas ar fi însemnat legitimarea propriei mele execuţii politice din partea unui CA în care majoritatea actuală (PSD-PNL-UDMR-minorităţi-angajaţi) este preocupată de cenzurarea politică a ştirilor, de organizarea intereselor personale ale membrilor săi şi aproape deloc de situaţia financiară a instituţiei, care a ajuns pe lista primilor 10 mari datornici ai statului”, spune Culcer.

Aceasta se arată preocupată faţă de posibilitatea exercitării de presiuni politice asupra jurnaliştilor din departamentul de ştiri al TVR. „Sper ca plecarea mea să-i elibereze de obsesii pe membri noii majorităţi a CA şi să-i determine să-i lase în pace pe jurnaliştii de la Ştiri. Tare mă tem însă că nu va fi aşa. Stalin veghează!”, mai scrie Culcer.

Rodica Culcer a fost înlocuită, miercuri, la conducerea Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport (DEIS) din TVR cu Anca Lăzărescu, actualul director al Departamentului Emisiuni informative din cadrul DEIS. Anca Lăzărescu va ocupa interimar conducerea DEIS până la ocuparea prin concurs a postului de director al acestei direcţii. „Concursul va fi anunţat zilele următoare”, a mai spus Alexandru Lăzescu. Anca Lăzărescu este director al Departamentului Emisiuni informative din cadrul DEIS din noiembrie 2010, după ce a câştigat un concurs organizat de Televiziunea Română.

Rodica Culcer a condus Ştirile TVR din 2005. Ea a fost desemnată câştigătoare a concursului organizat în august 2005 de Televiziunea Română pentru ocuparea postului de director la Ştirile TVR. Postul de director al Ştirilor TVR a fost scos la concurs în 18 iulie 2005, după ce rămăsese vacant ca urmare a demisiei lui Lucian Sârb.

Rodica Culcer a împlinit vârsta legală de pensionare pe 30 mai 2011, iar contractul acesteia cu TVR a fost valabil până la 30 iunie 2011. Rodica Culcer a depus, pe 29 iunie, o cerere de reangajare prin cumul cu pensia, care i-a fost aprobată de conducerea TVR, iar de la 1 iulie ea a fost reîncadrată pe un post de execuţie, îndeplinind, prin delegare, atribuţiile de director al Ştirilor TVR, până la ocuparea prin concurs a acestui post.

 

 

 

DailyBusiness
Coșul de cumpărături 2024. Ce alimente s-au scumpit enorm și unde mai găsești oferte față de anii anteriori
Spynews
Trupul neînsuflețit al lui Silviu Prigoană a fost ridicat de la INML Brașov. Ce se va întâmpla înainte de a fi depus la capelă
Bzi.ro
Adriana Bahmuțeanu, mesaj înduioșător pentru fiii cei mari ai lui Silviu Prigoană: ”Să le trimită dramul de înțelepciune!”
Fanatik.ro
Se scumpesc toate abonamentele Netflix. Cât vei plăti pentru planul Basic, Standard sau Premium
Capital.ro
Teo Trandafir este în doliu, dar nu poate plânge: N-am voie, voi fi exact cum el și-a dorit
Playtech.ro
Cum a apărut Honorius Prigoană la IML Brașov. A șocat pe toată lumea. Cum s-a îmbrăcat
DailyBusiness
Codul rutier. Regula pe care șoferii o IGNORĂ în România
Adevarul
UE intervine în scandalul România-Rusia provocat de recuperarea tezaurului de 91,5 tone de aur
wowbiz.ro
Silviu Prigoană, înmormântat în secret! Fiul său cel mare a confirmat. PRIMELE IMAGINI
Spynews
Cum se face corect manevra Heimlich. Metoda care le poate salva viața oamenilor în câteva secunde
Spynews
Cine este bărbatul misterios care a petrecut timp în vila lui Silviu Prigoană, de când s-a aflat că a murit. Va juca un rol foarte important în ce urmează să se întâmple
Evz.ro
O stațiune cochetă și liniștită, la o oră și jumătate de Capitală
Ego.ro
Atac la Silviu Prigoană, chiar și după ce a murit! ”L-am blestemat!”
Prosport.ro
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
kanald.ro
O nouă recalculare a pensiilor de la 1 ianuarie 2025: Cu ce procent ar putea sa crească pensiile
Cancan.ro
Nu au luat 30.000€! Câți bani au primit Nicolai Tand și Sorin Brotnei, de fapt, pentru că au câștigat Asia Express 2024
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Unde a fost îngropată ELODIA. Dan Diaconescu aruncă bomba: La marginea…
StirileBZI
Ce se întâmplă dacă nu plătești la timp întreținerea: Greșeala care te trimite în instanță!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată femeia cu care toți bărbații vor să aibă o relație
stirilekanald.ro
Cum arată CAVOUL lui Prigoană! FOTO EXCLUSIV
substantial.ro
Sindromul de coadă de cal: urgență medicală gravă și simptome asociate
MediaFlux
RĂSTRUNARE de SITUAȚIE! PRIGOANĂ a fost ÎNGROPAT PE ASCUNS! ANUNȚUL FAMILIEI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cea mai veche roată? Descoperirea fusurilor de tors din Israel rescrie istoria tehnologiei