Culmea culturii. O angajată a teatrului german din Timişoara caută adresa de mail a lui „Molier” pentru drepturi de autor

Ion Ardeal Ieremia, secretar de stat la ministerul Culturii şi fost consilier municipal în Timișoara, a acuzat pe Facebook că, din cauza lipsei unui management profesionist la teatrul german din oraș, "ne facem de mirul lumii" şi a dat drept exemplu cazul unei "distinse" persoane, Elisa Covaci, nou consultant artistic al teatrului, care dorea, cu puţin timp în urmă, să afle adresa de mail a lui "Molier" pentru o corespondenţă pe tema dreptului de autor, scrie Pressalert.ro.
Filip Stan
29 oct. 2019, 07:27
Culmea culturii. O angajată a teatrului german din Timişoara caută adresa de mail a lui

O recentă postare a lui Ion Ardeal Ieremia, secretar de stat la ministerul Culturii şi fost consilier municipal, a făcut furori pe Facebook. Contactată de publicația citată, Elisa Covaci n-a negat dialogul pe care l-a purtat pentru a da de Molière, dar a ţinut să precizeze: „Informaţia e puţin greşită, nu mă ocupam eu de drepturile de autor, dar ne interesează adresa. Dumneavoastră ne puteţi ajuta? Nu pot să vă dau detalii, colega care a lucrat înaintea mea a făcut adrese, dar nu ştiu cui. Putem să discutăm mai mult despre Molière, dar m-aţi luat pe nepregătite”.

Întrebată dacă ştie când a trăit Molière, consultantul artistic al teatrului german a răspuns doar după mai multe ezitări şi eschive, timp în care, probabil, s-a documentat pe internet: „Între ʹ45 şi ʹ73. Pardon, între ʹ22 şi ʹ73”. Celebrul dramaturg a trăit în secolul al XVII-lea, între 1622 şi 1673.

Contactarea lui Molière, unul dintre cei mai importanți scriitori din literatura universală, ar fi necesară pentru folosirea unui fragment dintr-o piesă a acestuia la teatrul german.

Ion Ardeal Irimia a declarat, că prima dată a auzit despre existența acestui consultant artistic când i-a fost relatată această întâmplare. „Eu sunt om de teatru, lucrez de 20 de ani în clădirea respectivă, nu am auzit-o niciodată, nu am văzut-o niciodată, nu știu cine e. A apărut de nicăieri pe funcția de consultant artistic, ceea ce presupune că excelezi în consultanță artistică, ești supracalificat, la mintea mea. Conform fișei postului ești cineva care îl consiliezi pe director, pe managerul instituției să ia cea mai bună decizie din punct de vedere cultural”, a spus secrtearul de stat.

Potrivit acestuia, Elisa Covaci ar fi fost angajată acum câteva luni. „Problema nu e când a fost angajată, ci cum a fost angajată, doar în baza unui concurs, cine a fost comisia? Comisia a fost probabil formată din oameni din teatrul respectiv, oameni cu experiență în teatru, cred, teoretic”, a adăugat Ion Ardeal Irimia.

Ion Ardeal Ieremia a declarat, pentru Pressalert.ro, că „teatrul german din Timişoara, care până în urmă cu doi ani se bucura de mare prestigiu, s-a umplut de oameni incomptenţi, fără calificare, şi are proiecte proaste, în lipsa unui manager competent”. Noua achiziţie a teatrului german e doar un exemplu care arată lipsa de pricepere a lui Ioan Boldurean, fost inginer la Avicola şi Fabrica de Ciorapi şi fost director la SC Getax SA, angajat în 2000 ca director adjunct la TGST, şi care, de aproape doi ani, conduce ilegal teatrul german, având puteri depline, deşi nu îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege pentru a fi ordonator de credite ori pentru a face angajări.

Spynews
Știrile Antena Stars. Magicianul Robert Tudor, țepuit de un șofer de ride-sharing. Cum s-a întâmplat totul: ”El câștigă câte...” / VIDEO
Bzi.ro
Maria Dragomiroiu, la un pas de moarte! „Am simțit-o pe mama dintr-o data lângă mine!“
Fanatik.ro
Subiectele la Matematică pentru Evaluare Naţională 2024, clasa a VIII-a. Cum puteai lua o notă foarte bună. Update
Capital.ro
Interdicție totală pentru vecinii de la bloc. NU au voie să deschidă ușa. E lege
Playtech.ro
ȘOC! Emilia Ghinescu, cu SÂNII la vedere! Atenție, poze de INFARCT!
DailyBusiness
Bani GRATIS de la stat pentru acești români! Cum îi pot obține
Adevarul
Pluralul cuvântului „complex”, exercițiul care i-a pus in dificultate pe elevi la Evaluarea Națională
Spynews
Mireasa. Direct din culise. Fanii îi cer Mariei Lungu să se împace cu Cristian Marinescu. Cum a răspuns blondina
Spynews
Cine este și cu ce se ocupă Diandra Doris, ispita de la Insula Iubirii! Este urmărită zilnic de zeci de mii de persoane pe rețelele de socializare / FOTO
Evz.ro
Ticăloșilor! Cătălin Tolontan, executat de fanii Naționalei. A contestat penaltiul
Impact.ro
ȘOC! Monica Bîrlădeanu SE CĂSĂTOREȘTE cu Valeriu Gheorghiță! Am aflat DATA NUNȚII
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
wowbiz.ro
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?
Cancan.ro
Cutremurător! Fiica Iuliei Albu, afectată de cancerul tatălui: 'Nu era...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Cât cer interpreții de muzică populară pentru a cânta la o nuntă! Tarifele sunt de ordinul miilor de euro. „Se pare că oamenii vor”
Capital.ro
NU ai voie să te urci așa la volan. Legea rutieră a intrat în vigoare din martie 2022
StirileBZI
Se acordă un nou ajutor de la minister! Cine va primi banii
Prosport.ro
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
stirilekanald.ro
Schimbări drastice pentru proprietarii de apartamente! Oricine se opune riscă să intre la închisoare
substantial.ro
Militarii Rebeli Retrasi din Piața Murillo După Acuzațiile Președintelui Bolivian Luis Arce de Lovitură de Stat
MediaFlux
Decizia FINALĂ privind CENTRALELE de APARTAMENT. S-a DAT LEGEA
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?