Din 2020, Elena Lasconi este primar USR în Câmpulung, funcție care a ajutat-o să avanseze în partid. După doar un an, soțul ei a fost angajat de USR pe poziția de consilier juridic în Parlamentul României. Înainte de a avea această funcție, Georgescu Cătălin fusese un avocat slab, care a avut puțini clienți.
A avut o activitate ca jurist de 23 de ani, iar numele lui apare în doar 13 procese. Totuși, USR i-a acordat încrederea de „suport juridic pentru sute de proiecte legislative”.
Atunci când era avocat, avea o situație financiară precară, dar odată cu angajarea de către USR veniturile i-au crescut considerabil. Soțul Elenei Lasconi a câștigat, în 2019, 700 de lei pe lună din avocatură. În 2020, Georgescu nu a raportat niciun venit putând fi asimilat cu un șomer. În 2023, a ajuns să aibă un salariu de 6.300 de lei net din bani publici, fiind consilier USR în Parlament.
Georgescu Cătălin Teodor s-a căsătorit cu Elena Lasconi în 2012. Bărbatul a absolvit Facultatea de Drept a Universității București în 1997 și a devenit avocat stagiar un an mai târziu. În martie 2021 și-a suspendat activitatea și a ajuns consilier în grupul parlamentar al USR. Deși are o activitatea de 23 de ani în domeniul juridic, apare în doar 13 procese mici.
Avocatul Georgescu nu a dus-o prea bine din punct de vedere financiar, lucru dovedit de declarația sa de avere. În 2019, a câștigat doar 700 de lei pe lună din meseria de avocat. Apoi, un an mai târziu, în 2020, nu a câștigat niciun leu, ceea ce ar putea însemna că a fost șomer. Anul următor, în 2021, și-a închis cabinetul de avocatură și s-a angajat pe bază de CV consilier la grupul parlamentar USR. Timp de opt luni din 2021 a câștigat suma de 75.600 de lei, iar în 2022 6.000 de lei pe lună în calitate de consilier USR. În 2023, a primti 6.300 de lei net.
„Domnia sa a fost ales în baza experienței profesionale, una de 23 de ani, potrivit datelor din CV. Întregul grup parlamentar USR primește asistență juridică din partea domniei sale, verifică validitatea juridică a documentelor redactate, oferă soluții legislative pentru situații apărute în practică, indiferent de temă, care ulterior pot fi transformate în proiecte de lege”, a precizat Biroul de Presă al USR.