Dragoș Bucur, actor și jurat la „Românii au talent”, suferă de foarte mulți ani de diabet. Acesta a vorbit în podcastul lui Mihai Bobonete despre cum a descoperit că are această boală.
„Unul din simptomele diabetului sunt crizele de furie, cel puțin înainte de a fi diagnosticat. Mi-am dat seama că lucrurile o iau razna în momentul în care, eram la Academie, pe deal și mă claxona unul.
Am oprit mașina, m-am dat jos și am început să înjur. Țin minte că era seară, era totul luminat de faruri. Am început să-mi bag, să-mi scot… cu din ale – te omor, că te fac, că nu știu ce. După ceva timp m-am uitat la cine țipam. Era un domn, în vârstă mi s-a părut mie atunci, la vreo 45-50 de ani, cu ochelari. Stătea și se uita la mine. Lângă el era un puști de vreo 12 ani.
Amândoi nu spuneau nimic, doar se uitau așa la mine. Cât de penibil eram. M-am urcat înapoi în mașină și mi-am dat seama că ceva este în neregulă cu mine. Și nu zodia era de vină, ci diabetul”, a povestit Dragoș Bucur.
Citește și: Dieta lui Dragoș Bucur. Ce mănâncă actorul de când a aflat că are diabet
De două decenii, actorul îți monitorizează constant nivelul glicemiei și trăiește cu diabetul zaharat.
„Eu nu sunt un mare adept al tehnologiei, mai puțin când e vorba de diabet. Eu sunt dependent, nu doar de insulină, ci și de tehnologie, de vreo 5-10 ani. Folosesc un sistem de monitorizare a glicemiei în timp real, încontinuu, și o pompă de insulină, de ceva ani. De vreo trei ani folosesc și un sistem care se numește closed-loop, un soft care combină informațiile de la senzorul de glicemie către pompa de insulină”, a mai spus Dragoș Bucur.
Chiar dacă suferă de această boală, duce o viață normală, face foarte mult sport și are o dietă echilibrată.
„Duc o viață normală, fac sport, și sport destul de extrem, merg pe munte, unde fac trasee de 13-15 ore, mă dau cu placa o zi întreagă, fac rafting… lucruri pe care nu prea ai cum să le faci cu metoda clasică de tratament al diabetului de tip 1. Pe mine, tehnologia mă ajută foarte mult în managementul diabetului.
Citeșet și: Dana Nălbaru și Dragoș Bucur nu îşi duc copiii la şcoală. Motivul pentru care au luat această decizie
Cred că oricine se poate adapta, da e o provocare, treci prin mai multe etape: refuzul, revolta, acceptarea, împrietenirea etc. Am avut perioade, cred că la un an, un an jumătate după, în care am zis: nu mă interesează, eu nu am diabet. Am aruncat aparatul de testat…. mi s-a făcut rău după 4-5 zile și am revenit la viața cu care m-am obișnuit. E o vorbă în diabet: se spune că dacă te lupți cu el, o să pierzi, n-ai nicio șansă. Singura variantă e să te împrietenești cu diabetul. A durat ceva timp până am înțeles ce înseamnă vorba asta. Eu l-am acceptat”, a mai explicat Dragoș.