Cum a fost pedepsit un șofer român care a gonit pe șoselele din Olanda? Depășise limita de viteză cu 38 de km/oră

Un bărbat din Târgu Ocna a ajuns în fața instanței pentru o amendă de viteză primită în Olanda. Acesta depășise limita legală cu 38 de km/oră. Cât a avut de plătit românul?
Alina Costache
25 ian. 2023, 09:30
Cum a fost pedepsit un șofer român care a gonit pe șoselele din Olanda? Depășise limita de viteză cu 38 de km/oră

Regulile de circulație sunt respectate cu extrem de mare strictețe în țările civilizate, iar românii care sunt obișnuiți cu „relaxarea” de la noi din țară intră frecvent în probleme. Acesta este și cazul unui bărbat din Târgu Ocna, județul Bacău, care a ajuns în fața insntaței după ce a fost prins având o viteză cu 38 de km/orp peste limita legală pe Europaweg (A21), în Arnhem, Olanda. Mai mult, acesta nu a achitat amenda pe loc, așadar autoritățile olandeze au fost nevoite să apeleze la ajutorul omologilor din România.

Citește și: COD RUTIER 2023: Ce amendă primeşti dacă depăşeşti viteza legală cu 30 km/h

De la momentul săvârșirii fapeti a trecut aproximativ un an și jumătate. Bărbatul a fost adus în fața Judecătoriei din Onești, care l-a obligat pe acesta să achite suma de 436 de euro, adică aproximativ 2.154 de lei.

”La data de 22.08.2022 a fost înregistrat pe rolul judecătoriei, certificatul emis de autorităţile judiciare din Olanda, în temeiul art. 290 şi următoarele din Legea nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, solicitând recunoaşterea și executarea unei sancţiuni pecuniare aplicată printr-o hotărâre a unui organ administrativ al statului olandez împotriva șoferului român”, se arată în actul de sesizare.

În baza acestei sesizări, șoferul a fost citat în instanță și a trebui să dea explicații în fața judecătorilor. Instanța penală din Onești a recunoscut sancţiunea pecuniară aplicată de autorităţile olandeze, iar șoferul a fost obligat la plata sumei de 436 euro. Fondurile obţinute din executarea sancţiunii pecuniare se transferă ca venit la bugetul de stat al României.

Sancțiunile pentru depășirea limitei de viteză în străinătate

Este deja știut că în străinătate trebuie să circuli cu mare prudență, deoarce regulile de circulație sunt respectate cu foarte mare strictețe. Cu toate acestea, românii se mai lasă luați de val și se trezesc cu amenzi uriașe. Aceștia ar trebui să consulte legislația rutieră din țările pe care urmează se le viziteze sau tranziteze pentru a se asigura că nu vor avea probleme. De exemplu, suntem familiarizați cu celebra autostradă „fără limită de viteză” din Germania, cu toate acestea, există câteva informații cheie pe care toți șoferii trebuie să le cunoască. Încălcarea regulilor pe drumurile germane poate veni cu unele pedepse severe, chiar pentru depășirea limitei de viteză cu doar 1 km/h în unele locuri

Viteza recomandată pe autostrăzi este de 130 km/h. Aceasta nu este o limită de viteză, ci o recomandare. Cu toate acestea, potrivit ADAC, puțin peste 60% din autostrăzi nu sunt restricționate la viteză. Peste un sfert au limite de viteză permanente, altele 11% sunt limitate temporar sau din cauza lucrărilor de drumuri. Toate limitele de viteză se aplică de la primul semn de limitare a circulației.

Amendă depăsirea vitezei legale în Germania

Amendă depăsirea vitezei legale în Germania

Pe toate celelalte drumuri în afara zonelor urbane se aplică o viteză maximă de 100 km/h. Cu toate acestea, limitele de viteză sunt mai mici pe multe drumuri. În plus, există numeroase situații specifice traficului în care depășirea vitezei se pedepsește cu pedepse mai mari. În condiții de vizibilitate sau vreme slabă, în apropierea locurilor periculoase precum treceri de pietoni sau intersecții, treceri la nivel, ieșiri de pe șantier sau în condiții nefavorabile ale drumului, se aplică adesea o amendă majorată, care este de cel puțin 100 de euro și un punct suplimentar în registrul aptitudinilor de conducere.

Citește și: Autoritățile din Austria le-au pus gând rău șoferior vitezomani. Cei care depășesc limita de viteză vor rămâne fără mașini

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Acesta este cel mai murdar obiect din bucătărie. Gospodinele îl folosesc zilnic, fără să știe că este periculos
Capital.ro
Finalul lui Călin Georgescu: E scos din joc! Verdictul sosit duminică, 27 aprilie: Nu au nimic
Playtech.ro
Ce să nu faci de Duminica Tomii pentru a nu avea ghinion la bani. Semnificaţia sărbătorii
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Țara în care prețurile sunt mai mici ca în România, iar salariul minim e 2.234 de euro. „Poți să nu lucrezi toată viața, dar primești pensie”
wowbiz.ro
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
ANAF începe verificările. Românii trebuie să-și raporteze urgent veniturile
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
kanald.ro
Anunț de ultimă oră pentru pensionari. Câți bani vei primi la pensie în funcție de data nașterii și stagiul complet de cotizare
Cancan.ro
Meteorologii EaseWeather anunță o lună mai 2025 cum nu prea a mai fost, în România. Cum va fi vremea în București
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Am pierdut cel mai mare actor. Toată lumea îl plânge: Te vom păstra în amintirea noastră
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
stirilekanald.ro
Dezastrul de la Cernobîl, 39 de ani după: Urmele radioactive sunt încă prezente în România! Cum pot ajunge pe masa fiecăruia dintre noi
Judecătorul Alexandru Vasile de la Curtea de Apel Ploieşti va fi cercetat de Inspecţia Judiciară
MediaFlux
Pensii care trebuie înapoiate. Patru noi situații în care pensionarii sunt obligați să returneze banii
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
CFR Călători îl primește și pe „Constantin Brâncuși“, a patra locomotivă modernizată de Softronic. Cum arăta înainte