Cum a fost prinsă o tânără de 24 de ani că şi-a falsificat adeverinţa de vaccinare. Aceasta a fost prinsă cu documentul fals pe aeroportul din Honolulu.
Femeia a încărcat în programul Safe Travels o adeverinţă falsă de vaccinare ca să poată merge în vacanţă în Hawaii şi să evite carantina obligatorie de 10 zile pentru cei nevaccinaţi.
A ajuns cu documentul fals până pe aeroportul din Honolulu, cu un zbor Southwest Airlines. Autorităţile au observat că pe adeverinţă scria”Maderna” în loc de ”Moderna”. De asemenea, deşi tânăra avea domiciliul în Illinois, vaccinul apărea făcut în Delaware, potrivit 9news.com.
După ce s-a confirmat că femeia nu a fost vaccinată şi că adeverinţa sa era falsă. aceasta a fost arestată. Ea este acuzată că a încălcat regulile din Hawaii privind controlul răspândirii coronavirusului. Pentru a putea fi eliberată, tânăra trebuie să plătească o cauţiune în valoare de 2000 de dolari.
Reamintim că şi în România au început să apară persoane care îşi falsifică adeverinţele de vaccinare împotriva coronavirusului. Andrei Baciu anunţă că fenomenul ia amploare şi tot mai mulţi români din diaspora au încercat să folosească o adeverinţă de vaccinare falsă.
„Facem un apel la responsabilitate și maturitate! (…) Sunt 2 milioane de certificate digitale eliberate. Peste 95% privesc vaccinarea. Deci din un milion nouă sute sunt cel puțin 300 de încercări de a utiliza adeverințe false. Sunt infracțiuni individuale”, a spus secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii la Digi24.
Declaraţiile au fost făcute după ce managerul spitalului Victor Babeş din Timişoara a declarat că există o metodă de fraudare prin care oamenii obțin certificatul de vaccinare, deși nu s-au imunizat.
”Discrepanța între evoluția bolii și modul în care ei s-au declarat a fi vaccinați, chiar dacă au certificatul de vaccinare, ne-a făcut să ne punem întrebări, iar acest fenomen a apărut în mod special la persoanele vaccinate cu doza unică.
Să nu fie vorba, între ghilimele, de vaccinarea la chiuvetă. Adică te duci, plătești underground cât e vaccinarea, doza se aruncă și tu obții certificatul că ești vaccinat.
Cert este că deja în spațiul public se aude din ce în ce mai mult de oameni care caută să obțină certificate fără să fie vaccinați. Atragem atenția tuturor care fac vaccinare, pe această cale, să nu se joace cu asemenea lucruri, pentru că pun în pericol viața oamenilor!”, a declarat Cristian Oancea la Digi24.