Cum a fost surprinsă Laura Codruța Kovesi înainte de meciul România – Belgia. România și-a început excelent aventura la EURO 2024, cu o victorie fără drept de apel în fața Ucrainei, scor 3-0, și a luat o opțiune importantă pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European. De partea cealaltă, Belgia a fost învinsă surprinzător în primul meci, 0-1 în fața Slovaciei.
Laura Codruța Kovesi este una dintre cele mai cunoscute personaje politice ale României peste hotare și acum susține de la Koln echipa națională a României la meciul de sâmbătă seara. Fostul procuror șef al DNA a fost fotografiată de Fanatik.ro la hotelul Hilton, cu câteva ore înainte de meci.
Acompaniată de doi bodyquarzi, procurorul-șef al Parchetului European purta la gât un fular în culorile echipei naționale a României. „Oricum România câștigă indiferent de scor”, a fost pronosticul vizavi de meci.
La meciul de la Koln dintre România și Belgia sunt așteptați peste 20.000 de suporteri români în condițiile în care arena are o capacitate de doar 50.000 de locuri.
Comisia Europeană, Parlamentul European şi alte instituţii ale UE au ezitat să trimită notificări ale unor potenţiale cazuri de fraudă către EPPO, parchetul european condus de Laura Codruţa Kovesi.
De asemenea, aceste instituţii contestă estimările ridicate ale lui Kovesi în ceea ce priveşte fraudele şi acuză că a folosit standarde diferite, scrie site-ul de investigaţii Follow the Money. Într-un interviu, procurorul-şef european, care cere un buget mai mare pentru instituţia sa, le dă replica şi arată că este timpul ca aceştia să devină realişti.
Laura Codruţa Kovesi cere un buget mai mare pentru a lupta împotriva grupurilor de crimă organizată care prosperă prin furtul banilor UE.
Noua instituţie a UE a început să investigheze şi să intenteze urmăriri penale pentru abateri cu fonduri UE în iunie 2021. Sunt analizate sute de cazuri legate de banii UE cheltuiţi în statele membre fie sub formă de subvenţii agricole, fie sub formă de granturi din fondul de redresare post-Covid, dar şi infracţiuni cu fonduri UE, inclusiv fraude vamale şi cu TVA. (Citește AICI mai multe detalii)