Cum a putut să parcheze un șofer pe străzile din Constanța. Așa ceva nu s-a mai văzut!

Supărat, probabil, că nu a găsit loc de parcare pe un bulevard destul de aglomerat din Constanța, șoferul unei mașini cu numere de Bulgaria a ales să parcheze înt-un mod inedit, atrăgând atenția tuturor.
Alina Costache
28 oct. 2024, 09:01
Cum a putut să parcheze un șofer pe străzile din Constanța. Așa ceva nu s-a mai văzut!
Mașină parcată invers la Constanța

Cum a putut să parcheze un șofer pe străzile din Constanț. Un șofer a surprins pe toată lumea cu o parcare neobișnuită pe bulevardul Lăpușneanu. Pentru că nu erau suficiente locuri de parcare, șoferul s-a gândit să-și parcheze mașina Smart cu numere de Bulgaria invers față de cum erau parcare restul autoturismelor.

Cum a putut să parcheze un șofer pe străzile din Constanța. A șocat pe toată lumea

Din cauza locurilor de parcare tot mai puține din oraș, șoferul unui Smart cu numere de Bulgaria a trebuit să găsească o soluție pentru a-și parca mica mașină. Acesta s-a gândit să-și lase autoturismul de mici dimensiuni cu fața către carosabil și cu spatele îndreptat către trotuar. Deși nu încurca pe nimeni, mașina a atras privirile curioșilor.

Această parcare neobișnuită atrage atenția asupra unei probleme cu care se confruntă frecvent șoferii din marile orașe: lipsa locurilor de parcare. În timp ce autoritățile încearcă să facă față cererii tot mai mari pentru locuri de parcare, șoferii sunt nevoiți să improvizeze.

Mașinile de tip Smart, de mici dimensiuni, sunt tot mai folosite în marile orașe, tocmai pentru a găsi un loc de parcare mai ușor. În multe orașe din Europa de Vest, utilizarea vehiculelor compacte este încurajată prin taxe mai mici de parcare sau prin rezervarea unor locuri speciale.

Însă, șoferul din cazul de față ar putea fi amendat. Parcarea perpendiculară pe bordură ridică întrebări cu privire la legalitatea acestei manevre, chiar dacă aceasta a fost făcută într-un mod aparent inofensiv, potrivit replicaonline.ro.

Citește și Cum vrea Nicușor Dan să rezolve problema parcărilor din București. Toate locurile de parcare să fie taxate, inclusiv parcările de reședință

Cum poţi să scapi de amenda pentru parcare neregulamentară. În cât timp se prescrie contravenţia

Amenzile de parcare sunt, în general, aplicate de Poliția Locală, responsabilă de supravegherea locurilor de parcare și de verificarea respectării reglementărilor locale. În cazul în care un șofer parchează neregulamentar sau nu achită taxa de parcare, acesta poate primi o amendă. De asemenea, și Poliția Rutieră poate aplica sancțiuni pentru parcare neregulamentară.

De exemplu, în București, tariful de parcare este de 5 lei pe oră, iar amenda pentru neplata acestei taxe este de 200 de lei, potrivit Promotor. La Iași, amenzile pentru neplata parcării sunt mai severe, variind între 1.000 și 2.000 de lei, în timp ce la Cluj acestea se situează între 200 și 400 de lei, în funcție de zona și timpul de parcare.

În ceea ce privește sancțiunile aplicate de Poliția Rutieră, acestea pot ajunge până la 495 de lei, în funcție de gravitatea abaterii, fiind calculate în funcție de punctele de amendă.

În cazul în care un șofer nu își achită amenda, aceasta este adăugată automat în istoricul fiscal local al proprietarului autovehiculului. Astfel, la momentul achitării impozitelor sau altor taxe locale, șoferul va fi informat despre sancțiunile neplătite și nu va putea finaliza plata datoriilor până când nu achită amenda de parcare.

Pentru cei care ignoră amenzile de parcare, există o șansă de a scăpa de plata acestora, întrucât sancțiunile se pot prescrie în anumite condiții:

Orice sancțiune contravențională care nu a fost aplicată în termen de 6 luni de la data săvârșirii faptei se prescrie automat.

Dacă procesul-verbal de constatare a contravenției nu este comunicat contravenientului în termen de 2 luni de la aplicarea sancțiunii, sancțiunea se prescrie.

Dreptul statului de a solicita executarea silită a amenzilor contravenționale se prescrie după 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor aplicării sancțiunii.

Citește și O tânără din Iași și-a găsit mașina plină de bilețele, în parcarea din fața blocului. Femeia a fost surprinsă când a văzut ce scria pe cele 100 de hârtii

 

DailyBusiness
Pensiile cresc spectaculos! Noi beneficii pentru pensionari. Cine și cum se califică
Spynews
Nu trebuie să renunți la pâine pentru a avea o dietă sănătoasă! Ce variantă este mai bună și cum se mănâncă
Bzi.ro
Loredana Groza i-a dansat pe masă lui Mihai Bobonete: „Ce nu fac eu pentru bani?!”
Fanatik.ro
Ce s-a găsit la Sarmizegetusa. Arheologii au făcut o descoperire fantastică: “Elemente de pretutindeni”
Capital.ro
Doliu în politica din România! Toată lumea îl plânge. Dumnezeu să îl odihnească în pace!
Playtech.ro
Imagini de senzație de la nunta lui Iancu Sterp. Mirele a atras toate privirile, cum s-a îmbrăcat
DailyBusiness
Tarife RIDICATE ale locuințelor. Noii proprietari plătesc sume faraonice
Adevarul
Porecla șocantă pe care Mohamed Al-Fayed i-a dat-o Prințului Philip. Ce legătură avea cu accidentul în care au murit Prințesa Diana și fiul său Dodi
wowbiz.ro
Cum au apărut Culiță Sterp și Daniela Iliescu la nunta lui Iancu și a Denisei Coțolan, după ce au lipsit de la cununia civilă! Gestul logodnicei artistului a atras imediat atenția tuturor
Spynews
Cine pregătește micul dejun în cuplul Dinu Maxer - Magdalena Chihaia. Ce surprize îi face artistul logodnicei lui
Spynews
Fosta lui Alex Bodi, Justyna Gradek, s-a despărțit de Cristian Costin de la Insula Iubirii! Relația s-a terminat după doar câteva săptămâni
Evz.ro
Cum să cureți cartofii rapid și eficient. Tehnica marilor bucătari
Ego.ro
După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor
Prosport.ro
FOTO. Femeia despre care bărbații nu cred că e reală când o văd cum arată
kanald.ro
Ce urmează să se întâmple cu salariile unei categorii de români. Guvernul a pregătit noi măsuri. Despre ce este vorba
Cancan.ro
Cum a apărut această tânără la nunta lui Iancu Sterp? Invitații și-au dat coate când au văzut-o așa 😲
Playsport.ro
Bomba bombelor! Marica, încă o lovitură după scandalul monstru cu „prosopul”: e acuzat că a „marcat” la nevasta lui Tamaș, în timp ce el bea în hotel! Bătaie cu pumnii și picioarele în ușa camerei, Săpunaru a intervenit și a vrut să-l bată pe Marica
Capital.ro
Toată lumea va fi scanată. Se schimbă cărțile de identitate. Se aplică în toate statele UE
StirileBZI
Cei care au centrală termică trebuie să știe asta: Cum setezi corect termostatul
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii, prinsă la hotel cu celebrul milionar
stirilekanald.ro
Andrei, mort după ce fosta iubită l-a lovit cu mașina! Detalii de ultimă oră
substantial.ro
Român găsit mort într-un hotel din Franța: autoritățile anchetează o crimă de o violență rar întâlnită
MediaFlux
SE SCHIMBĂ HARTA ROMÂNIEI! Aceste județe DISPAR!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Descoperirea incredibilă a „chitonului” lui Alexandru cel Mare: o revelație arheologică în Grecia