Cum a rămas un bărbat din Iași fără casă pentru o datorie de 5.000 de lei: „Nu mi s-a spus nimic despre această situație”

Un bărbat din Iași a fost pus în situația în care a fost evacuat din propria locuință. Totul s-a tras de la o datorie de doar 5.000 de lei. Iată de la ce a pornit toată problema.
Irina Dumitrescu
09 aug. 2023, 11:55
Cum a rămas un bărbat din Iași fără casă pentru o datorie de 5.000 de lei: „Nu mi s-a spus nimic despre această situație”
Cum a rămas un bărbat din Iași fără casă pentru o datorie de 5.000 de lei: „Nu mi s-a spus nimic despre această situație”

Un bărbat în vârstă de 56 de ani din Iași a fost pus în situația de a-și părăsi locuința din cauza unei datorii de doar 5.000 de lei. Fără să ezite, executorii judecătorești au pus casa la vânzare pentru a recupera suma datorată.

Citește și: Iași, Cluj, București – noul IQOS ILUMA ONE face turul festivalurilor urbane de prima mână

Povestea a pornit de la afacerea pe care bărbatul o desfășura. Acesta se ocupa de servicii funerare și lucrări la cavouri. În anul 2018, el a primit 5.000 de lei de la doi clienți pentru a efectua anumite servicii, dar din motive personale nu a putut finaliza lucrările promise și nici nu a restituit suma primită.

Bărbatul recunoaște că a făcut o eroare în trecut, însă consideră că procesul de executare a fost extrem de abuziv în desfășurare. El afirmă că nu a avut cunoștință că problema sa a fost preluată de executori și că acum, după mulți ani, a fost pus în fața unei situații ireversibile, pierzându-și casa.

În prezent, bărbatul din Iași este obligat să-și părăsească locuința, o cameră într-un cămin situat în zona Canta din Iași, pe care o achiziționase relativ recent.

„În urmă cu câțiva ani, în 2018, aveam o firmă și desfășuram activități de construcții funerare. Am primit plăți în avans de la doi clienți, în total aproximativ 5.000 de lei. Din păcate, din motive personale, nu am putut finaliza lucrările și nici nu am returnat banii. Nu neg faptul că am greșit și că nu trebuia să procedez astfel. Clienții m-au dat în judecată pentru sumele respective. După atâția ani, m-am trezit că mi-am pierdut locuința din cauza unui executor judecătoresc. Se pare că situația a fost preluată de un executor în 2020, dar eu nu știam nimic despre asta.

Nu mi s-a spus nimic despre această situație. Acum o lună, o persoană trimisă de executor m-a anunțat că trebuie să eliberez imobilul, că a fost vândut. Sunt disperat acum, trebuie să părăsesc locuința până pe 1 septembrie. Aveam planuri să îmi renovez camera, dar acum trebuie să plec. Eu am 56 de ani, cum aș putea eu acum să o iau de la capăt, nici nu mai am somn noaptea”, a mărturisit ieșeanul.

Executorul judecătoresc susține că bărbatul a fost înștiințat de această situație, însă acesta nu a răspuns în mod adecvat. Executorul menționează că au fost trimise înștiințări la adresa sa, iar unele dintre ele au fost primite cu semnătura sa. După cum susține executorul, bărbatul a vândut un bun deținut de el și a dispărut o perioadă, nefiind identificate alte conturi sau bunuri, potrivit bzi.ro.

Deși datoria inițială era de 5.000 de lei, imobilul a fost vândut la licitație publică pentru suma de 67.000 de lei, din care 14.000 au fost destinați pentru cheltuielile de judecată și restanța datoriei, iar diferența a fost rambursată lui bărbatului.

Citește și: El e Petronel, tânărul de 27 de ani din Iași, tatăl a trei copii, care s-a sinucis. „Aveam atât de multe pretenții de la el, dar sufletul lui s-a umplut de supărări și suferință”

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță se căsătoresc! Dana Budeanu a spus când va avea loc nunta
Fanatik.ro
Lista localităților care vor primi apă potabilă doar câteva ore pe zi. Limitările durează până pe 31 august
Capital.ro
S-au schimbat banii. Decizia istorică luată de BNR. S-a întâmplat pe 1 iulie
Playtech.ro
ȘOC! Ce spune Emily Burghelea despre ACCIDENTUL cumplit care a DESFIGURAT-O
DailyBusiness
Val de scumpiri în piețe! Care este cea mai scumpă piață din Capitală
Adevarul
Armata lui Kim Jong Un era să-și distrugă propria Capitală. Ce s-a întâmplat cu o rachetă trasă de la 100 de km de Phenian
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Se strică vremea în România. Vine urgia
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
wowbiz.ro
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
Cancan.ro
Scandal monstruos la o nuntă! Florin Salam l-a dat afară pe Bogdan de la Ploiești chiar în timp ce cânta
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Tichetele de masă și indemnizația de hrană nu vor fi incluse calculul pragului de 4.000 de lei. Anunțul făcut de Guvernul României
Capital.ro
NOUL Cod Rutier. Îți pierzi permisul auto. În 3 ZILE trebuie să-l predai
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
stirilekanald.ro
Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia
substantial.ro
Aproape 200 de magazine și restaurante de pe litoral verificate, amenzi de peste 400.000 de lei
MediaFlux
ATENȚIE! Anunț pentru toți elevii care dau bacul de la edu.ro
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?