Turiștii care ajung în Bucovina rămân fascinați de frumusețile locului, de tradițiile românești care sunt păstrate cu sfințenie și de Mocănița care oferă peisaje de neuitat.
Citește și: Vacanţa de Paşte 2024. Câte zile libere au elevii şi când se întorc la şcoală după Paşte
Un turist străin, precum Mark din Belgia, a fost cucerit de frumusețea Mocăniței cu abur în timpul primei sale călătorii prin Bucovina.
„Doamne Dumnezeule! Ce am făcut să merit? Este ceva de nepomenit. Suntem din Belgia și o dată pe an venim în țară, în România, facem o plimbare. Sincer, sunt așa de bucuros că am parte de această experiență cu Mocănița”, spune emoționat de experiența unică turistul belgian, potrivit Observator News.
Un alt turist a apreciat foarte mult peisajul: „Peisajul este extraordinar. Mi-aș fi dorit să fie mai însorit astăzi”.
Mocănița Huțulca și-a extins traseul cu cinci kilometri, ajungând până la Mănăstirea Moldovița.
Mihăiță Moroșan, mecanicul trenului, a descris procesul pregătirii Mocăniței: „Dimineața venim la ora 6, facem focul, pregătim uleiul, combustibilul pentru cursă, lemne, cărbuni, apă și plecăm la traseu. Facem focul, apa fierbe și face presiune.”
Mocănița a fost inaugurată în 1888 pentru transportul de lemne din pădure, iar după anii 2000 a devenit o atracție turistică deosebită. Astfel, o plimbare cu Mocănița îmbină tradiția și istoria și atrage tot mai mulți turiști.
Prețurile biletelor pentru călătoria cu trenul variază între 30 și 60 de lei pentru adulți și între 20 și 30 de lei pentru copii, în funcție de traseul ales.