Cum a reușit Mihai Dedu să scape de cancer. „Nu am ascuns. Datorită lui am luptat atât de tare”

Mihai Dedu a vorbit recent despre lupta lui cu cancerul, boală pe care a descoperit-o întâmplător, în urma unui control de rutină.
Alina Costache
13 sept. 2024, 16:44
Cum a reușit Mihai Dedu să scape de cancer.

Mihai Dedu, prezentator la ProTV, a fost invitat în podcastul lui Damian Drăghici, în cadrul căruia a povestit cum a ajuns să fie sedentar și cum și-a descoperit boala în urma unor analize banale.

Citește și Cătălin Bordea a creat isterie pe Internet, după ce s-a pozat cu Raluca Bădulescu: „Ai văzut pozele cu ea și te-a încântat?” Imaginea controversată a fost făcută publică

”Am început să iau în greutate atunci, la 2-3 ani după ce m-am lăsat de sport. S-a muncit foarte mult noaptea, până să înceapă televiziunea, fiind slăbuț ziceai că îți permiți: Ei, nu mi se întâmplă mie. Mâncatul după ora 00, seară de seară, s-a acumulat stres, s-a acumulat și oboseală, s-au acumulat carbohidrați. Ai naibii, cântăreau îngrozitor de tare. Mai întâi pe abdomen, apoi pe picioare, pe unde s-a mai pus. Nu țin cont, vin și te lovesc direct, iar dintr-un om de sport am ajuns să fiu și sedentar, adică nu mai făceam nici mișcare. De ce? Toate orele de noapte pe care le pierdeam trebuia să le recuperez prin somn. Când? Dimineață spre după amiază, când veneam la redacție și iar ne prindea noaptea. Iar noaptea nu mănânci salată, ci pizza sau ce se găsea la vremea respectivă, adică lucruri grele. Pe la 2-3 mai bagi și două cafele și două sticle de suc, cu zahăr”, a povestit prezentatorul Mihai Dedu în podcastul lui Damian Drăghici.

Cum a slăbit Mihai Dedu 47 de kilograme

Mihai Dedu a mai povestit că a încercat să slăbească de două ori. Prima dată avea 139 de kilograme și a reușit să slăbească până la 92, ținând dietă și făcând sport.

”Una în 2000, când s-a născut copilul, când am ajuns la 139 de kilograme și am scăzut până la 92 de kg, cu dietă, cu alergare, Încă eram tinerel, puțin peste 30, și puteam să îmi fac eu procesele mele. Totuși, nu uiți ce ai lucrat în școală și am pus în practică. Celula nu uită, de aia este nenorocire cu zahărul. Când i-ai dat, și-a adus aminte ce bine îi este și cere în continuare. (…) Am fost așa subțirel până prin 2010. După am crescut din nou, dar treptat, pentru că nu a mai fost vorba de mâncare. S-a acumulat stres foarte tare. Au existat probleme și cu școala copilului, și cu părinți, și cu nevasta, și cu serviciul. Toate se adună și se sedimentează, se cimentează. Iar dacă s-au cimentat, mai spargi? Nici pick-hammer-ul nu mai face față și uite așa, ușor, ușor, viscerele au început să geamă, iar grăsime ca lumea, probleme… Nu am mai ajuns la performanța aceea, dar slavă Domnului că nu am mai ajuns, că nu cred că aș mai fi reușit să dau jos. Am ajuns la 131 kg.

Au existat niște probleme medicale, destul de mari, descoperite în mod întâmplător. Nu m-am simțit rău, doar o glicemie crescută pe acest fond de consum extrem de sucuri și am zis: Hai să vedem totuși, dar de ce? Și a fost mare glicemia și de acolo am început etapizat, treptat să fac tot felul de investigații care au dus și la acea informare de către medic: Nu e bine, nu e bine deloc. Era un început clar, se vedea și pe ecografie, fără discuție, un început de cancer. Era într-o fază incipientă, dar dacă nu aș fi mers și nu aș fi continuat pe același regim. (…) M-a speriat foarte tare doctorul, dar îi mulțumesc.

Au existat repercursiuni din cauza acestei informații, și pe partea sufletească, și pe parte mentală, psihică, și în familie. Nu am ascuns. Adică nu i-am ascuns copilului chestia asta. I-am spus: Dacă se întâmplă ceva cu tatăl tău, nu trebuie să… probabil că atâta fost să fie. Dar deocamdată există multă speranță, doar că trebuie să muncesc. Copilul mi-a ridicat extrem de tare moralul, el a fost acel medicament de care am avut nevoie. Datorită lui am luptat atât de tare și am adus ceea ce părea imposibil”, a mai spus Mihai Dedu.

Citește și Ilie Năstase a divorțat în secret? Ion Țiriac l-a dat de gol: „Este cel mai fericit om de pe planetă”

Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Denisei, una din fetele ucise în Constanța. Tânăra a fost condusă pe ultimul drum | FOTO
Bzi.ro
Aceasta este relația dintre Cătălin Botezatu și Adrian Nartea, de la Asia Express 2024! Creatorul de modă a recunoscut tot!
Fanatik.ro
Lidl bagă la ofertă de sâmbătă, 14 august 2024, trei produse pe care foarte mulți români le caută. Se vor vinde ca pâinea caldă
Capital.ro
Cutremur în televiziunea din România. E demisia anului: Urmează o perioadă cu emoţii!
Playtech.ro
Imagini BOMBĂ cu Simona Halep. S-a afișat public cu noul iubit? Nu se mai ascunde
DailyBusiness
Se anunţă FACTURI URIAȘE pentru români la iarnă
Adevarul
Febra și metoda „șosetelor umede”. Ce spun specialiștii despre remediul natural la modă pe tot globul
Spynews
Ce să nu faci de Înălțarea Sfintei Cruci. Sărbătoare importantă pentru creștini pe 14 septembrie
Spynews
Ce a apărut pe cer, în Eforie Nord! Fenomenul care pe mulți i-a speriat: "Ne privește Dumnezeu" / FOTO
Evz.ro
Ce tragedie în Biserica Ortodoxă. Îndrăgitul preot a fost răpus de un țânțar
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Orașul de pe litoralul românesc în care un apartament cu 2 camere costă doar 5.000 de euro 😲
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
kanald.ro
A nins în Europa! Imagini cu zonele acoperite de zăpadă! Când ajunge ciclonul Boris în România
Capital.ro
S-a dat ordinul în România! Se anulează jumătate din datorii. Cine poate beneficia
StirileBZI
Poți avea un salariu de 5.000 de lei pe lună, chiar și fără studii superioare! Unde poți găsi aceste locuri de muncă
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!
substantial.ro
Prăbușirea unui avion militar cauzează anularea unei demonstrații aviatice în Bulgaria
MediaFlux
RĂSTURNARE privind NEGOCIERILE de PACE! RUSIA a DECIS!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...