Documentele sunt semnate digital, comerţul online chiar şi cu maşini a fost implementat de mai multe mărci, iar angajaţii preferă tot mai mult să lucreze de acasă. „Noi şi înainte mizam pe munca de la distanţă, iar înainte de pandemie munca de acasă era disponibilă, 1-2 zile pe săptămână, iar mulţi spuneau că nu este posibil”, spune șeful Dacia, potrivit ZF.
Șeful Dacia spune că, în ciuda tuturor problemelor pe care COVID le-a creat, a venit și cu ceva bun: ne-a făcut să ne împrietenim mai mult cu tehnologia, să ne adaptăm și să evoluăm.
„Trebuie să învăţăm din această perioadă. Nu vom putea reveni după pandemie exact la stilul de muncă de dinainte. Acum putem vinde maşini pe internet, normal că vom continua. Înainte de pandemie, în fiecare seară, semnam foarte multe acte pe hârtie. Odată cu pandemia, semnez pe computer. Autorităţile s-au adaptat, sistemul IT s-a adaptat, departamentul de legal s-a adaptat. Nu vom reveni la acte semnate pe hârtie. În istoria umanităţii în criză am evoluat şi ne-am adaptat“, a spus Christophe Dridi, preşedintele şi directorul general al Automobile Dacia.
La un an de la inaugurarea Renault Bucharest Connected, centrul care reuneşte toate diviziile Grupului Renault în România, francezii au decis să subînchirieze o parte din spaţii. Renault a închiriat anul trecut proiectul de birouri pe o perioadă de 11 ani, în cea mai mare tranzacţie de acest tip semnată pe piaţa locală.
Christophe Dridi, preşedintele Automobile Dacia, declara în cadrul unui interviu acordat ZF faptul că încă din martie Grupul a implementat structura necesară pentru munca de acasă, iar compania a fost pregătită cu laptopuri şi conexiuni speciale la internet pentru a asigura siguranţa necesară a angajaţilor şi continuarea proiectelor. Astfel, francezii au reuşit să permită munca de acasă, dar şi să păstreze calendarul lansărilor, iar cea de-a treia generaţie a modelelor Logan şi Sandero are loc luna aceasta, când ar fi trebuit organizat şi Salonul Auto de la Paris, anulat însă din cauza pandemiei.
„Am reorganizat RBC pentru a putea închiria anumite spaţii. Este important pentru noi să fim eficienţi. Pentru mine fiecare leu sau euro este important. Dacă cheltui pentru investiţie şi eficienţă, este bine, altfel niciodată nu trebuie să iroseşti banii companiei. Pe bază de voluntariat vom organiza munca de acasă, iar cei mai mulţi vor telemuncă, în special cei tineri, care sunt şi eficienţi“, a spus Christophe Dridi.
„Inginerii din RBC, 95-96% sunt în telemuncă. Noi şi înainte mizam pe munca de la distanţă, iar înainte de pandemie munca de acasă era disponibilă, 1-2 zile pe săptămână, iar mulţi spuneau că nu este posibil. Odată cu pandemia, nu mai era subiect de discuţie“, a spus preşedintele Dacia.
În ceea ce privește uzina de la Mioveni, Dacia a păstrat toţi angajaţii, dar pe fondul măsurilor implementate, capacitatea de producţie a scăzut de la 1.400 la 1.300 de maşini pe zi.
„Situaţia Covid a fost complet imprevizibilă. Din martie nu a fost uşor, iar preocuparea noastră este să avem grijă de angajaţii noştri. De aceea nici nu producem 1.400 de maşini pe zi. Datorită şomajului tehnic şi a altor măsuri implementate de autorităţi, am putut păstra toate locurile de muncă şi salariile, ceea ce a fost foarte important pentru angajaţi. Datorită măsurilor implemntate, am putut păstra angajaţii şi relua activitatea. Dacă vom compara măsurile implementate în România cu altele de pe alte pieţe, vom vedea că acestea au fost măsuri bune“, a subliniat preşedintele companiei.