Bandele de spărgători află imediat când cineva pleacă pentru câteva zile, mai ales dacă oamenii se şi laudă pe paginile de socializare, unde postează fotografii.
O clipa de neatenţie vă poate lasa fără bani, telefoane mobile sau alte bunuri pe care le aveţi la dumneavoastră. Hotii de buzunare acţionează de obicei în echipă: unul urmăreşte ca în zonă să nu fie nimeni care să-i poată observa când fură. Altul atentează direct la geanta, buzunarul sau maşina victimei. Apare în peisaj şi o a treia persoană care preia bunul şi se face nevăzut. Iar astfel de lucruri se întâmplă chiar și în timpul slujbei de Înviere.
„Nu mai lăsaţi bunuri la vedere atunci când vă parcaţi maşina, să vă ţineţi bunurile aproape, în buzunare interioare sau genţi, să vă ţineţi copilaşii aproape şi bunurile pe care le au asupra loc să fie ţinute cu grijă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcției Generale a Poliției Municipiului București, Bogdan Ghebaur.
De asemenea, oamenii legii susțin că este extrem de important ca mașinile celor care merg la biserică să fie parcate regulamentar pentru a perimite accesul facil în zona lăcaşelor de cult a autospecialelor în caz de urgență.
Ca în fiecare an, mii de angajații ai Ministerului de Interne vor fi la datorie pentru a preveni situațiile neplăcute.
Polițiștii îi îndeamnă pe oameni să se adreseze autorităților în cazul în care observă ceva în neregulă.
Citeşte şi Poliţia Capitalei: 3.300 de poliţişti vor acţiona pentru protejarea comunităţii