Mai mult ca niciodata, parintii sunt extrem de preocupati sa ofere mancare sanatoasa si de calitate copiilor, sa-i imbrace in cele mai frumoase si scumpe hainute si sa-i trimita la tot felul de activitati extrascolare cu gandul ca acestea le vor spori capacitatile intelectuale si cele de socializare.
Insa, uneori, parintii uita cel mai important factor pentru buna dezvoltare a micutului: relatia armonioasa de cuplu care sta la baza unei vieti implinite de familie.
Kate Figes, expert relational, si-a petrecut ultimii trei ani stand de vorba cu parinti infideli, psihologi si terapeuti maritali. Ea a ajuns la concluzia ca cel mai mult au de suferit copiii, victimele colaterale ale infidelitatii parintilor.
“Ceva merge fundamental rau in societatea de azi daca ne punem propriile pofte sexuale si frustrari deasupra bunastarii psihice si emotionale a copiilor nostri”, spune Figes.
Sociologul Jean Duncombe a efectuat numeroase cercetari cu privire la viata de familie a parintilor infideli si deseori a auzit chiar din gurile sotilor care inselau: “Copilul nu stie”. El atrage, insa, atentia ca, sub o forma sau alta, chiar daca micutii “nu stiu”, ei simt.
Mai mult de atat, atunci cand un sot insala, acesta nu-si tradeaza doar partenerul de viata, ci si copilul. Sociologul Duncombe avertizeaza asupra faptului ca, in casniciile presarate cu aventuri extraconjugale (fie si una singura), copiii cresc cu sentimentul ca parintele infidel i-a tradat si pe ei, nu doar pe celalalt parinte.
Specialistii in psihologie si sociologie atrag atentia ca fiecare copil resimte altfel aventura amoroasa a unuia sau a ambilor parinti in functie de varsta pe care o are atunci cand se consuma actul de infidelitate. Oricum, impactul asupra copilului este negativ.
CONTINUAREA PE LYLA.RO.