Cum alegi corect scaunul auto pentru copii

Scaunele auto pentru copii au devenit o conditie obligatorie pentru soferii auto care se hotarasc sa mearga la un drum lung sau scurt alaturi de cel mic. In majoritatea cazurilor, acestea s-au dovedit a fi salvatoare de vieti, dar multi dintre parinti nu investesc suficienti bani si suficient timp in a achizitiona un scaun auto pentru copii care sa indeplineasca toate conditiile de siguranta si confort ale celui mic. 
Romania TV
27 ian. 2016, 14:33
Cum alegi corect scaunul auto pentru copii

In acest caz, scaunele auto pentru copii devin egale cu zero in cazul unui accident. Iata 3 intrebari esentiale la care trebuie sa stiti raspunsul atunci cand achizitionati un scaun auto pentru copii:

  1. Care sunt grupele de varsta pentru scaunele auto pentru copii?

Ceea ce trebuie sa stiti este ca toate scaunele auto pentru copii sunt clasificate pe grupe:

  • Grupa 0 nou-nascut pana la aproximativ 9 luni (0 – 10 kg)
  • Grupa 0+ nou nascut pana la aproximativ 12 luni (0 – 13 kg)
  • Grupa 1 de la 6 luni pana la aproximativ 4 ani (9 – 18 kg)
  • Grupa 2 de la 3 ani pana la aproximativ 8 ani (15 – 25 kg)
  • Grupa 3 de la 6 ani pana la aproximativ 12 ani (22 – 36 kg)

Exista si modele combinate de scaune auto pentru copii, cu mult mai economice. Ele sunt, de altfel, si cele mai cautate dintre toate. Parintii prefera sa cheltuiasca o suma mai mare de bani pe un scaun auto pe care il vor folosi pe o perioada mai lunga de timp.

  1. Care sunt criteriile de selectie a unui scaun auto pentru copii?

Inainte sa cumparati un scaun auto pentru copii, trebuie sa stiti ca el este bun numai daca indeplineste anumite conditii, criterii de selectie. Acestea sunt urmatoarele:

  • Pozitia copilului dumneavoastra: cei mici vor sta intotdeauna pe scaunele din spate, pe locul din mijloc, mai ales daca masina dumneavoastra este dotata cu airbaguri laterale.
  • Materialul scaunului auto: cei mici sunt foarte sensibili la miscare, de aceea este foarte posibil sa li se faca rau in timpul plimbarii. Asigurati-va ca materialul din care este confectionat scaunul auto pentru copii este usor de intretinut si de curatat. Ideal este sa alegeti un scaun auto pentru copii confectionat dintr-un material textil anti-alunecare, ignifug si fara compusi toxici.
  • Protectia laterala: scaunul auto pentru copii trebuie sa aiba pereti de protectie rezistenti. In caz de accident, gatul si coloana copilului vor fi protejate.
  • Data expirarii: in mod normal, materialul protector din care este confectionat scaunul devine casant dupa 6 ani si nu mai are acelasi efect de protectie. Aveti in vedere acest detaliu mai ales daca vreti sa imprumutati scaunul auto sau sa cumparati unul la mana a doua.
  • Centuri de prindere in 3 sau 5 puncte, in functie de varsta celui mic.

Chiar daca indeplineste toate conditiile de mai sus, cea mai importanta intrebare la care trebuie sa stiti raspunsul este cea din urma.

  1. Cum instalezi corect scaunul auto pentru copii?

Montarea unui scaun auto pentru copii poate sa fie dificila si difera de la o masina la alta, banchetele din spate nefiind asemanatoare intre ele. Potrivit reglementarilor europene, pentru ca cel mic sa fie in siguranta, scaunele auto trebuie sa aiba sistem de prindere in 5 puncte. Astfel, vor fi impiedicate alunecarea si zguduirea copilului in cazul unor frane bruste sau, mai grav, al unui accident. Pentru a va asigura ca beneficiate de hamul de prindere in 5 puncte, cautati pe eticheta produsului litera “Y”.
De cele mai multe ori, montarea corecta a scaunului auto face diferenta in cazul unui accident. Totusi, doar o treime din acestea sunt montate corect. Pentru a preveni astfel de situatii, cititi atenti instructiunile care va ajuta, pas cu pas, sa il instalati corect, dar cautati scaune auto pentru copii care beneficiaza de tehnologia Isofix, sistem lansat in 1997 si dezvoltat in colaborare cu Volkswagen.

Daca ati retinut cele 3 intrebari esentiale atunci cand vine vorba despre achizitionarea unui scaun auto, te asteptam sa vizitezi Noriel, locul in care vei gasi o varietate de scaune auto pentru copii, diverse modele, la preturi accesibile si care indeplinesc toate conditiile de siguranta si confort pe care si le doreste orice parinte atunci cand vine vorba de cel mic.

Spynews
Văduva lui Costel Corduneanu face lumină la aproape cinci luni de la moartea lui! Grațiela demontează zvonurile conform cărora ar fi fost ajutată financiar
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
Satul superb din România în care locuiesc huțulii. Unii spun că este Paradisul pe Pământ, farmecul lui e unic și au început să apară și pensiunile aici
Capital.ro
Accident rutier! În ce stare este acum Mircea Badea. Anunţul lui Carmen Brumă
Playtech.ro
Când trecem la ora de iarnă în 2024. Data în care noaptea devine mai lungă
DailyBusiness
Se lansează o nouă monedă în România. se întâmplă chiar luni, 9 septembrie
Adevarul
Serialul „Rise of Raven” despre Ioan de Hunedoara, lansat de maghiari. A fost numit „Game of Thrones” al Ungariei
Spynews
Mădălina de la Insula iubirii este însărcinată? Cum a răspuns ispita atunci când a fost întrebată dacă urmează să-l facă pe Dani tată
Spynews
Ronald Gavril, urare pentru Anamaria Prodan, de ziua ei de nume: „Îngerii să-ți călăuzească pașii”. Cei doi radiază de fericire
Evz.ro
Pregătirea borcanelor pentru zacuscă. Cum să eviți fermentarea
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță
Cancan.ro
Aceștia sunt pensionarii cărora li se DUBLEAZĂ pensiile după recalculare. Primesc de două ori mai mulți bani!
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Virusul West Nile face o nouă victimă în România. Bărbatul a fost internat în stare gravă, însă medicii n-au mai putut face nimic pentru acesta
Capital.ro
Florin Piersic ne spune La Revedere! Marele actor a făcut anunțul trist: Pentru eternitate
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie
substantial.ro
Will Jennings, co-autorul hitului ‘My Heart Will Go On’, a murit la 80 de ani
MediaFlux
DONALD TRUMP a prezentat planul de pace pentru UCRAINA. Unde va suna fostul președinte
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...